Auto & Moto

S/K: Τα 10 best seller SUV παγκοσμίως

Πολλά από τα μοντέλα που συγκινούν το παγκόσμιο αγοραστικό κοινό των SUV, πραγματοποιούν εξαιρετική πορεία και στη χώρα μας. Άλλα μας είναι παντελώς άγνωστα και αποτελούν έκπληξη για τα ελληνικά ειωθότα.

Όλα όμως δείχνουν ότι η συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων ήρθε για να μείνει, καθώς ειδικά στις ανεπτυγμένες χώρες της δύσης τα SUV έχουν αφήσει πολύ πίσω σε πωλήσεις τις παραδοσιακές κατηγορίες των πεντάθυρων hatchback και των τετράθυρων αμαξωμάτων. Οι παγκόσμιες πωλήσεις τους, όπως θα διαπιστώσετε, μετρώνται σε εκατοντάδες χιλιάδες ετησίως και έτσι έχουν καταστεί το νέο Ελντοράντο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

10
Toyota RAV4

Ο απόλυτος βασιλιάς στις πωλήσεις των SUV είναι το Toyota RAV4. Το μοντέλο όπου πριν από σχεδόν 30 χρόνια μας έδειξε πως θα έπρεπε να είναι ένα σύγχρονο αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου. Για το 2020 βρέθηκε ένα «τσακ» πίσω από τις 1.000.000 πωλήσεις, σταματώντας τον μετρητή στις 995.762 μονάδες. Η διαφορά με το δεύτερο αυτοκίνητο της λίστας είναι σημαντική. 

Προηγούμενο
Επόμενο
9
Honda CR-V

Το Honda CR-V ήταν ένα από τα ιδρυτικά μοντέλα της κατηγορίας των SUV και δείχνει ότι οι Ιάπωνες καταφέρνουν μέχρι σήμερα να πιάσουν τα «θέλω» των αγοραστών. Πλέον το CR-V ανήκει στις πιο σύγχρονες επιλογές της κατηγορίας και συνολικά, το προτίμησαν 737.000 αγοραστές σε όλο τον κόσμο.

Προηγούμενο
Επόμενο
8
VW Tiguan

Ο μοναδικός εκπρόσωπος του Volkswagen Group σε αυτή τη λίστα καταφέρνει να φτάσει στο βάθρο. Το τρίτο πιο δημοφιλές SUV στον πλανήτη λοιπόν είναι το Volkswagen Tiguan (597.000 μονάδες) και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα καταφέρνει περίφημα τόσο με τους αγοραστές από την Ευρώπη, όσο και με εκείνους από τις ΗΠΑ και την Ασία. Τώρα κυκλοφόρησε και το facelift του μοντέλου οπότε η εμπορική του πορεία προμηνύεται λαμπρή.

Προηγούμενο
Επόμενο
7
Hyundai Tucson

Το αδερφάκι του KIA Sportage τα κατάφερε ακόμη καλύτερα σε πωλήσεις μέσα στο 2020 έχοντας την προτίμηση από 447.500 αγοραστές. Το Hyundai Tucson είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα στην κατηγορία και τώρα που ήδη παρουσιάστηκε η νέα του γενιά και κυκλοφορεί στους δρόμους, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε ακόμη πιο καλά νούμερα στο τέλος αυτού του χρόνου. 

Προηγούμενο
Επόμενο
6
Great Wall Haval H6

H δύναμη της κινέζικης αγοράς αποδεικνύεται όταν το Haval H6 της κινέζικης Great Wall καταφέρνει να μπει στην πεντάδα των πιο καλοπουλημένων SUV του πλανήτη για το 2020. Το μοντέλο πουλάει κυρίως στην αγορά της Κίνας, αυτό όμως δεν το εμποδίζει να κλέψει θέσεις από πολύ πιο γνωστά μοντέλα. Μέσα στο έτος φτιάχτηκαν 383.000 Haval 6.

Προηγούμενο
Επόμενο
5
Nissan Qashqai

Το ευρωπαϊκό best seller στα SUV ακούει στο όνομα Nissan Qashqai. Η Nissan έχει να υπερηφανεύεται ότι εκτός από επιτυχία στην Ευρώπη, το Qashqai τα καταφέρνει περίφημα και εκτός αυτής. Για αυτό και παίρνει την έκτη θέση συνολικής κατάταξης στις παγκόσμιες πωλήσεις. 379.500 μονάδες βγήκαν από τα εργοστάσια το 2020. Μάλιστα, για το 2021 περιμένουμε καλύτερα αποτελέσματα μιας και ήδη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια γενιά του. 

Προηγούμενο
Επόμενο
4
Kia Sportage

Το μεσαίο SUV της KIA έχει να επιδείξει σύγχρονους κινητήρες, όμορφη εμφάνιση, τεχνολογικό υπόβαθρο και μεγάλους χώρους σε μια συμφέρουσα τιμή. Το παραπάνω πακέτο το εκτίμησαν πάρα πολλοί αγοραστές μέσα στο 2020 και τελικά το Sportage κατάφερε να πουλήσει 374.000 μονάδες μέσα στο έτος, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στη δύση της καριέρας του.

Προηγούμενο
Επόμενο
3
Mazda CX-5

H Mazda επανήλθε πρόσφατα στην ελληνική αγορά και τη νέα σειρά των μοντέλων της τη γνωρίζουμε τώρα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι τόσα χρόνια που λείπει από τη χώρα μας, δεν κάνει και χρυσές δουλειές στις υπόλοιπες αγορές. Ειδικά τα SUV της είναι πολύ δημοφιλή με απόδειξη το CX-5 που έκλεισε το 2020 με 369.750 μονάδες. 

Προηγούμενο
Επόμενο
2
Mercedes-Benz GLC

Το πολυτελές μεσαίο SUV της Mercedes-Benz στη μεσαία κατηγορία γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο στην Ευρώπη, όσο και εκτός αυτής. Απόδειξη η ένατη θέση του στη συνολική κατάταξη πωλήσεων για το 2020 με ένα αρκετά ικανοποιητικό νούμερο στις 360.500 ταξινομήσεις, αριθμός πολύ καλός αν αναλογιστούμε και την τιμή του.

Προηγούμενο
Επόμενο
1
Chevrolet Equinox

Στην Ευρώπη το Chevrolet Equinox δεν το γνωρίζουμε, όμως στις ΗΠΑ και άλλες αγορές που τα αμερικάνικα αυτοκίνητα είναι πιο δημοφιλή, γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Έτσι καταφέρνει να μπει στη δεκάδα με συνολικές πωλήσεις στις 347.000 μονάδες για όλο το έτος.

Προηγούμενο