Μενού
  • Α-
  • Α+

Κάθε αρχή έτους σηματοδοτεί και για την αυτοκινητοβιομηχανία μια ευκαιρία ανανέωσης. Έτσι ένα τσουνάμι νέων μοντέλων, που άλλοτε θα βλέπαμε -κατά χρονική σειρά - στις διεθνείς εκθέσεις του Ντιτρόιτ, της Γενεύης και της Νέα Υόρκης, πλέον έρχονται κοντά μας κατά μόνας και πολύ διαφορετικά: ψηφιακά και όχι «ζωντανά».

Το τεύχος 73 λοιπόν είναι γεμάτο νέα μοντέλα, των οποίων το λανσάρισμα στη χώρα μας απέχει από λίγες ημέρες έως και μήνες. Ωστόσο, αποτελούν όλα τροφή για σκέψη ή για όνειρα, ενώ σηματοδοτούν όχι μόνο το άμεσο, αλλά και το μακροπρόθεσμο πλέον μέλλον της αυτοκίνησης.

Μια από τις πιο σημαντικές παγκόσμιες πρεμιέρες αφορά στη νέα Mercedes – Benz C-Class που μονοπώλησε και το εξώφυλλο του τεύχους.

Πολύ σημαντική είναι επίσης η αποκάλυψη του νέου Nissan Qashqai, που τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μας κρατά το θρόνο των πωλήσεων στην κατηγορία των SUV.

Υλικό για όνειρα δίνει σίγουρα η Audi, καθώς λίγοι θα αγοράσουν αλλά πολλοί θα επιθυμήσουν το αμιγώς ηλεκτρικό GT e-Tron, χάρη στους έως και 646 ίππους του.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το περιορισμένης παραγωγής Cupra Formentor VZ5, που με 390 ίππους πετά το γάντι σε κάθε άλλο σπορ SUV.

Με την παρουσίαση του νέου DS 4 παραμένουμε σε premium επίπεδο συνδυασμένο με την πιο εκλεπτυσμένη γαλλική κομψότητα, ενώ το Ioniq 5 της Hyundai ανοίγει το δρόμο της άνεσης, της πρακτικότητας αλλά και της μέγιστης αποδοτικότητας στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πολύ πιο γήινο αλλά σημαντικά εξελιγμένο βρίσκεται ήδη στη χώρα μας και το νέο Opel Crossland, με το οποίο κλείνουμε την ενότητα των παρουσιάσεων αυτού του μήνα.

Στις δοκιμές υπάρχει μια ισορροπία ονειρικού και εφικτού, με το Range Rover Evoque P300e να εκπροσωπεί την πρώτη κατηγορία και τα Suzuki Vitara 1.4 hybrid All Grip και Dacia Duster 1.5 BluedCi να εκπροσωπούν την δεύτερη.

Το ρεπορτάζ αυτό το μήνα έχει νοσταλγικό χαρακτήρα, με παλιά αγαπημένα αυτοκίνητα που αναβίωσαν πρόσφατα ή θα δούμε στο άμεσο μέλλον, ενώ στο αγωνιστικό πεδίο δεν έχουμε το παραμικρό, γιατί σας ετοιμάζουμε μια μεγάλη έκπληξη.

Οι δύο τροχοί εκπροσωπούνται αυτό το μήνα από δύο θρύλους, κυριολεκτικά. Τους οποίους απολαύσαμε οδηγώντας, για πολύ διαφορετικούς λόγους. Η BMW R1250 GS είναι το συνώνυμο της απόδρασης, καθώς σε μεταφέρει όπου γης επιλέξεις, ενώ η η Harley Davidson Fat Bob 114 ξεχειλίζει στιλ, χωρίς όμως να παραλείπει την απόλαυση της οδήγησης.

Απολαύστε το νέο inMotion με τις ευχές μας για υγεία και πολλά ασφαλή χιλιόμετρα.

Διαβάστε το τεύχος 73 εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA