Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Volkswagen δημοσίευσε κατά λάθος μια ανακοίνωση στο δικτυακό της τόπο τη Δευτέρα 29 Μαρτίου, όπου αναφερόταν ότι θα άλλαζε το όνομα του παραρτήματός της στις ΗΠΑ σε «Voltswagen of America», σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει περαιτέρω το λανσάρισμα των ηλεκτρικών της μοντέλων.

Το θέμα έφερε στο φως το CNBC, αναφέροντας πως το δελτίο Τύπου ήταν προφανές ότι είχε «ανέβει» στο site εκ παραδρομής, καθώς είχε σημειώσεις που έδειχναν ότι έπρεπε να προστεθούν περαιτέρω φωτογραφίες και αποσπάσματα πριν από τη δημοσίευση. Εντωμεταξύ, λίγα λεπτά από τη δημοσίευση, σύμφωνα πάντα με το αμερικανικό CNBC, το ατελές δελτίο Τύπου κατέβηκε από το site.

Παρόλο που αρχικά θεωρήθηκε ως το προοίμιο ενός πιθανού πρωταπριλιάτικου αστείου, σήμερα η Volkswagen Αμερικής έσπευσε να επιβεβαιώσει επίσημα ότι το όνομα ισχύει, θα είναι όντως Voltswagen και θα σηματοδοτήσει τη νέα εποχή της ηλεκτρικής κινητικότητας της μάρκας στις ΗΠΑ. 

Η αλλαγή του ονόματος σε εταιρικό επίπεδο θα είναι σε ισχύ από την 1η Μαΐου 2021, ενώ τα σήματα Voltswagen και VW θα συνυπάρχουν στα οχήματα της μάρκας για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα μετά την αλλαγή του ονόματος, ώστε να προκύψει η απαραίτητη ταύτιση στη συνείδηση των καταναλωτών.

O όμιλος Volkswagen ήταν η πρώτη μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία που υποστήριξε τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα και έθεσε ως στόχο τη μείωση κατά 30% στο αποτύπωμα άνθρακα έως το 2025 και ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050. Επίσης δεσμεύτηκε να πουλά 1.000.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα παγκοσμίως μέχρι το 2025 και να παρουσιάσει περισσότερα από 70 ηλεκτρικά μοντέλα, από όλες τις μάρκες του ομίλου VW, έως το 2029.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA