Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Citroen παρουσίασε σήμερα online τη νέα ναυαρχίδα της, το C5 X, μια καινοτόμο πρόταση στην κατηγορία των πολυτελών αυτοκινήτων, που συνδυάζει στοιχεία από αμαξώματα sedan, station wagon και SUV.

Με μήκος 4,805 μέτρα το νέο μοντέλο, διαθέσιμο τόσο με βενζινοκινητήρες όσο και σε plug-in υβριδικές εκδόσεις, εκφράζει το νεωτερισμό και την καινοτομία, που αναμένουν οι οδηγοί από μια μάρκα με την ιστορία της Citroen.

To νέο Citroen C5 X κατασκευάζεται στην Κίνα και έχει δημιουργηθεί ειδικά για τον αγορά της Ευρώπης. Σε αυτό, για πρώτη φορά, η γαλλική μάρκα παρουσιάζει την ενεργή ανάρτηση Citroen Advanced Comfort. Η νέα αυτή ανάρτηση διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας και εκτός από τον ηλεκτρονικό έλεγχο, ενσωματώνει και τα ήδη γνωστά Progressive Hydraulic Cushions. Έτσι η εντύπωση της κύλισης σε στρώμα αέρα, που έχουμε γνωρίσει τόσο στα C5 Aircross όσο και πρόσφατα στο C4 C-Cross φτάνει στο απόγειό της.

Για ατελείωτο ταξίδι

Το νέο Citroen C5 X δημιουργήθηκε για να προσφέρει τη μέγιστη άνεση σε κάθε διαδρομή, με τον εσωτερικό χώρο που μοιάζει με σαλόνι και τη μοναδική άνεση των καθισμάτων Advanced Comfort. Η ευρυχωρία στη δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι απαράμιλλη, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει όγκο 545 λίτρων, μεγάλο άνοιγμα, αυτόματη λειτουργία της 5ης πόρτας, ιδανική διάταξη και δυνατότητα επέκτασης στα 1.640 λίτρα.

Το αίσθημα ευεξίας των επιβατών αυξάνεται επίσης από προηγμένες τεχνολογίες που απλοποιούν τη χρήση του αυτοκινήτου. Για παράδειγμα, η οθόνη Head Up Display, καθώς και μια σειρά λειτουργιών υποβοήθησης της οδήγησης που μειώνουν το καθημερινό φορτίο του οδηγού, όπως το Highway Driver Assist.

Τεχνολογία αιχμής στην υπηρεσία της άνεσης και της ασφάλειας

Η η νέα διεπαφή ψυχαγωγίας με κεντρική οθόνη αφής 12 ιντσών HD, φυσική αναγνώριση φωνής και προσαρμόσιμη οθόνη με widget, όπως σε tablet, είναι πραγματικά εντυπωσιακή και τεχνολογικά προηγμένη. Το σύστημα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο μέσω του Cloud και διαθέτει λειτουργία οθόνης Mirror Screen χωρίς να χρειάζεται να συνδέσετε το smartphone σας. Επίσης το σύστημα διαθέτει φυσική, αποτελεσματική και εύχρηστη αναγνώριση φωνής, έναν προσωπικό βοηθό που κατανοεί φράσεις της καθημερινότητας, απαντά σε ερωτήσεις και εκτελεί εντολές.

Το C5 X προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ημι-αυτόνομης οδήγησης (Επιπέδου 2) εναρμονισμένη σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία. Το Highway Driver Assist, το οποίο συνδυάζει Adaptive Cruise Control με Stop & Go και Lane Keeping Assist: Χάρη σε αυτό το σύνολο, ο οδηγός υπό προϋποθέσεις, δεν χρειάζεται πλέον να διαχειρίζεται την ταχύτητα ή την τροχιά, καθώς το όχημα φροντίζει όλες αυτές τις παραμέτρους.

Πολλές άλλες λειτουργίες διευκολύνουν την καθημερινή ζωή, όπως η ανίχνευση τυφλού σημείου μεγάλης εμβέλειας, το Rear Cross Traffic Alert, το οποίο εντοπίζει τυχόν κίνδυνο κατά τη διάρκεια της οπισθοπορείας, το Top 360ο Vision, το οποίο διευκολύνει τους ελιγμούς προβάλλοντας το εξωτερικό περιβάλλον στο tablet με οθόνη αφής και το Proximity Hands- Free που δίνει πρόσβαση και εκκίνηση του κινητήρα χωρίς να κάνει ο οδηγός κάποια ενέργεια και κλειδώνει και ξεκλειδώνει αυτόματα τις πόρτες, όταν ο οδηγός πλησιάζει ή φεύγει από το όχημα.

Χωρίς μηχανικά σύνολα diesel

Το νέο C5 X θα ξεκινήσει την εμπορική του καριέρα στη χώρα μας το πρώτο εξάμηνο του 2022, σε εκδόσεις με κινητήρες βενζίνης και μια Plug-In Hybrid με ισχύ 225 ίππων και δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής λειτουργίας για απόσταση 50 χιλιομέτρων και με μέγιστη ταχύτητα 135 χλμ./ώρα.

https://www.youtube.com/watch?v=1s0FZeWhcVchttps://www.youtube.com/watch?v=gHxXghsJYCw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA