Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέχρι το τέλος Μαρτίου 2021, περισσότερα από 600.000 Kodiaq έχουν αφήσει τις γραμμές συναρμολόγησης παγκοσμίως, καθιστώντας το μοντέλο ένα από τα πλέον πετυχημένα της μάρκας. Εκτός από την Τσεχία, το Kodiaq παράγεται επίσης στην Κίνα, στην Ινδία και στη Ρωσία, ώστε να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση διεθνώς.

Περίπου τέσσερα χρόνια από την πρώτη μέρα παραγωγής του, η τσεχική μάρκα παρουσίασε σήμερα το ανανεωμένο Skoda Kodiaq, το οποίο διατίθεται και πάλι τόσο με πενταθέσια, όσο και με εφταθέσια διάταξη καθισμάτων.

Για πρώτη φορά, το φάσμα των επιλογών εξοπλισμού περιλαμβάνει του καινοτόμους προβολείς Full LED Matrix, ενώ η έκδοση RS διαθέτει έναν πιο ισχυρό κινητήρα TSI. Το ανανεωμένο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο μετά το μέσο του καλοκαιριού, σε πρώτη φάση σε εκδόσεις Active, Ambition και Style.

Τα νέα αισθητικά στοιχεία

Το ανανεωμένο μπροστινό μέρος με υπερυψωμένο καπό και η επανασχεδιασμένη, πιο όρθια μάσκα ενισχύει την τολμηρή εμφάνιση του Kodiaq. Το μεγάλο SUV διαθέτει προβολείς LED στάνταρ και, όπως ήδη αναφέρθηκε, μπορεί να εξοπλιστεί με προβολείς LED Matrix.

Οι νέες ζάντες αλουμινίου με διαστάσεις έως 20 ίντσες ενισχύουν περαιτέρω τη δυναμική και εντυπωσιακή εμφάνιση. Οι ειδικοί τροχοί Aero, οι επανασχεδιασμένοι μπροστινοί και πίσω προφυλακτήρες, καθώς και το νέο γυαλιστερό μαύρο πίσω σπόιλερ βελτίωσαν τον αεροδυναμικό συντελεστή του μοντέλου. Ειδικότερα, το Kodiaq RS διαθέτει τώρα έναν ξεχωριστό, δυναμικά σχεδιασμένο μπροστινό προφυλακτήρα.

Το εσωτερικό έχει νέα εμφάνιση και, για πρώτη φορά, προαιρετικά εργονομικά δερμάτινα καθίσματα με ηλεκτρική ρύθμιση, αερισμό και λειτουργία μασάζ, νέες διακοσμητικές επενδύσεις και βελτιωμένες λειτουργίες ατμοσφαιρικού φωτισμού LED.

Ένα εντελώς νέο σύστημα πολυμέσων με νέες, προηγμένες δυνατότητες, συμπληρώνεται προαιρετικά από το εξαιρετικό ηχοσύστημα CANTON, με δέκα ηχεία αντί οκτώ αυτού των βασικών εκδόσεων, προσφέροντας επιπλέον κεντρικό ηχείο στον ταμπλό και υπογούφερ.

Με συνολικό μήκος αμαξώματος 4,70 μέτρα και άριστη εργονομία, ο εσωτερικός χώρος στο Kodiaq, είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός σε όγκο και πρακτικότητα. Με την προαιρετική τρίτη σειρά καθισμάτων, το μοντέλο μπορεί να φιλοξενήσει έως και επτά άτομα. Εναλλακτικά, με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 2.065 λίτρα. 

Virtual Cockpit και Crew Protect Assist

Το Virtual Cockpit με οθόνη 10,25 ιντσών και τέσσερις διαφορετικές ρυθμίσεις απεικόνισης διατίθεται προαιρετικά για τα περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού και αποτελεί βασικό στοιχείο του εξοπλισμού στο Kodiaq RS.

Η γκάμα των συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης περιλαμβάνει πλέον -εκτός πολλών άλλων- μια βελτιωμένη έκδοση του Crew Protect Assist. Αυτή η νέα παραλλαγή διαθέτει επιπρόσθετους αισθητήρες ραντάρ στο πίσω μέρος, ώστε να προειδοποιεί για οχήματα που διασταυρώνονται με το Kodiaq κατά τη διαδικασία της όπισθεν κίνησης και αποτελούν κίνδυνο.

Νέος βενζινοκινητήρας για το Kodiaq RS

Η κορυφαία έκδοση Kodiaq RS διαθέτει πλέον τον βενζινοκινητήρα 2.0 TSI EVO του Volkswagen Group με ισχύ 245 ίππων , καθιστώντας το μοντέλο κατά 5 ίππους πιο ισχυρό από τον προκάτοχό του με τον ντίζελ biturbo κινητήρα. Ταυτόχρονα, αυτός ο κινητήρας είναι περισσότερο από 60 κιλά ελαφρύτερος από τον TDI. Μαζί με το νέο 7-τάχυτο DSG, το οποίο είναι 5,2 κιλά ελαφρύτερο, η απόδοση έχει βελτιωθεί σημαντικά.

Εκτός του RS, όλες οι άλλες εκδόσεις διατίθενται με κινητήρες βενζίνης 1.5 TSI 150 ίππων ή 2.0 TSI 190 ίππων. Οι diesel επιλογές είναι δύο, με τον ίδιο κυβισμό 2.0 λίτρων και απόδοση 150 και 200 ίππων. Και αυτοί, προέρχονται επίσης από την τελευταία γενιά EVO του Volkswagen Group.

https://www.youtube.com/watch?v=iefvN9OV5IM
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA