Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ισχυρή φετινή παρουσία της Red Bull, η διατήρηση της δυναμικής από τη μόνιμη πρωταθλήτρια των τελευταίων ετών Mercedes αλλά και η ευχάριστη έκπληξη της υψηλής απόδοσης των McLaren, αποτελούν τα ιδανικά υλικά για ένα συναρπαστικό -επιτέλους- πρωτάθλημα, στο οποίο ο πρωταθλητής τουλάχιστον δεν είναι δεδομένος πριν καν αυτό ξεκινήσει.

Το ξεπέταγμα του Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull από την τρίτη θέση της εκκίνησης στην πρώτη, η βροχή και ένα σημαντικό λάθος του Χάμιλτον που τον οδήγησε εκτός πίστας με ζημιά στην εμπρός αεροτομή περίπου στο μέσο του αγώνα (31ο γύρο), ήταν τα σημαντικότερα συστατικά μιας ενδιαφέρουσας εξέλιξης για τον αγώνα στην Ίμολα.

Το παρολίγον δράμα δεν άργησε να έρθει υπό τη μορφή ενός τρομακτικού ατυχήματος των Ράσελ με Williams και Μπότας με Mercedes, το οποίο παρά τη σφοδρότητά του δεν δημιούργησε πρόβλημα τραυματισμού στους δύο οδηγούς.

Ο αγώνας διακόπηκε λοιπόν στον 32ο γύρο, αμέσως μετά την έξοδο του Χάμιλτον. Έτσι, ο Βρετανός βρέθηκε στα πιτ και το μονοθέσιο επισκευάστηκε χωρίς να χάσει επιπλέον χρόνο. Παρά το γεγονός ότι βρέθηκε στιγμιαία έως και την ένατη θέση, στην επανεκκίνηση του αγώνα κατάφερε να περάσει ότι παρεμβαλλόταν εμπρός του και να κατακτήσει με επιθετική οδήγηση της δεύτερη θέση, αρκετά πίσω όμως από τον σχεδόν αλάνθαστο Φερστάπεν.

Πρόσωπο του αγώνα, σύμφωνα και με τις ψήφους του κοινού, ήταν ο πιλότος της McLaren Λάντο Νόρις, ο οποίο κατέλαβε την τρίτη θέση στο βάθρο και έκανε έναν πραγματικά πολύ όμορφο αγώνα.

Πλέον στο φετινό πρωτάθλημα της F1 ο Λούις Χάμιλτον έχει το προβάδισμα κατά ένα βαθμό από τον Μαξ Φερστάπεν, παρότι έχουν καταταγεί στις θέσεις 1-2 εναλλάξ στους δύο αγώνες, καθώς ο πρώτος πήρε και τον έξτρα πόντο του ταχύτερου γύρου στην Ίμολα. Η κατάταξη των οδηγών στην παρακάτω εικόνα.

Κατάταξη Οδηγών

Στις ομάδες η κατάσταση είναι οι συνήθης των τελευταίων ετών, με τη Mercedes στην πρώτη θέση και τη Red Bull στη δεύτερη. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά, με τη Red Bull ακόμα και να προηγείται, καθώς η εγκατάλειψη του Μπότας στον αγώνα με τη δεύτερη Mercedes ήταν καταστροφική για την ομάδα.

Ωστόσο ο Πέρεζ, με τη δεύτερη Red Bull, παρά το γρήγορο ρυθμό του έκανε απανωτά λάθη στον αγώνα, με αποτέλεσμα να τερματίσει 11ος (ήταν 12ος αλλά λόγω ποινής στον Ράικονεν ανέβηκε μια θέση) και να χαθούν πολύτιμοι βαθμοί για τον ίδιο αλλά και την ομάδα. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε την κατάταξη των ομάδων μετά και το γκραν πρι της Ίμολα.

Κατάταξη Κατασκευαστών

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 θα πραγματοποιηθεί το Πάσχα, Κυριακή 2 Μαΐου στο Πορτιμάο της Πορτογαλίας με live μετάδοση στις 17:00 ώρα Ελλάδας.

https://www.youtube.com/watch?v=ds0BC8RDJ5o
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA