Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τεράστια επιτυχία της Dacia στην Ευρώπη αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η κίνηση της Renault να προσφέρει μια μάρκα με κορυφαία σχέση αξίας/τιμής στην αγορά, έκανε ματ στην εμπορική σκακιέρα.

Η Dacia προικίζει τα μοντέλα της με ουσιώδη χαρακτηριστικά που υπερκαλύπτουν τις ανάγκες ενός μεγάλου μέρους οδηγών, αφαιρώντας «λούστρο» και χαρακτηριστικά εξοπλισμού, ώστε να μειώσει το κόστος τόσο παραγωγής, όσο και αγοράς των μοντέλων της.

Εντρυφώντας στην τέχνη του value for money μάλιστα, η Dacia έχει καταφέρει να καταστήσει τα μοντέλα της και ιδιαιτέρως σύγχρονα, αισθητικά και μηχανολογικά, όπως περίτρανα απέδειξε η δεύτερη γενιά του Duster, αλλά πλέον η δεύτερη γενιά του Sandero. Η οποία περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, τις Streetway και Stepway.

Dacia Sandero Streetway

Η urban εκδοχή του Sandero έχει αυστηρά πεντάθυρο αμάξωμα και 13,3 εκατοστά απόσταση από το έδαφος. Το αυξημένο πλάτος και η μείωση του ύψους της οροφής προσθέτουν πόντους sportiness στο μοντέλο, χωρίς να αφαιρούν οτιδήποτε από τους άνετους χώρους και την πρακτικότητα.

Αισθητική το μοντέλο αποτελεί ένα τεράστιο βήμα εμπρός, καθώς είναι ιδιαίτερα κομψό και πολύ πιο σύγχρονο, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Dacia Sandero Stepway

Η περιπετειώδης έκφραση του Sandero έχει πολύ δυναμικές αναλογίες και, χάρη στα 17,4 εκατοστά της απόστασης του αμαξώματος από το έδαφος, έχει σημαντικά μεγαλύτερες δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου. Οι ράγες οροφής, οι μεγαλύτερες διαδρομές αναρτήσεων, τα πλευρικά προστατευτικά των θόλων τροχών και του αμαξώματος, συμπληρώνουν τις διαφορές των δύο εκδόσεων.

Τα νέα Sandero Streetway & Stepway έχουν πολύ φιλόξενο εσωτερικό και χώρο αποσκευών που μπορεί να εξυπηρετήσει κάθε οικογενειακή ανάγκη, με κορυφαία χωρητικότητα 410 λίτρων. Οι διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι στο εσωτερικό φθάνουν τα 21 λίτρα.

Το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι ακόμα πιο εργονομικό, κατασκευασμένο από αναβαθμισμένα υλικά, προσδίδοντας μια πιο σύγχρονη και ποιοτική συνολική εικόνα . Οι δύο εκδόσεις του νέου Sandero προσφέρονται με τρείς επιλογές πολυμέσων: Media Control, Media Display και Media Nav, ενώ ανάλογα με την έκδοση προσφέρουν αυτόματο κλιματισμό με ψηφιακές ενδείξεις, κάρτα hands-free με δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω, αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων και, για πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, ηλεκτρική γυάλινη ηλιοροφή.

Οι νέοι κινητήρες των Sandero S πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full, που ισχύουν από 1 Ιανουαρίου του 2021 και είναι οι εξής:

  • 1.0 SCe 65 (μόνο στο Νέο SANDERO STREETWAY): ατμοσφαιρικός, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων.

  • 1.0 TCe 90: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων ή με αυτόματο κιβώτιο CVT.

  • 1.0 TCe 100 LPG: turbo, 3κύλινδρος, 1 λίτρου, διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου), που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων

https://www.youtube.com/watch?v=TGBMKUB-918

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε τις τιμές όλων των διαθέσιμων εκδόσεων των νέων Sandero.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA