Μενού
  • Α-
  • Α+

Πίσω στο 2014 όταν η Yamaha παρουσίαζε το πρώτο MT-07 έμελλε να γίνει σταθμός στη σύγχρονη ιστορία της εταιρείας. Το γυμνό μοντέλο των Ιαπώνων ήταν εξαιρετικό σε επιδόσεις, με πολύ καλή οδική συμπεριφορά και η τιμή του ήταν στο όριο του προκλητικού καθώς τα πρώτα μοντέλα διατέθηκαν σε τιμή κάτω από τις 6.000€! Έχουν περάσει πλέον 7 χρόνια από εκείνη την επαναστατική παρουσίαση και η Yamaha έρχεται πιο ώριμη από ποτέ να παρουσιάσει ένα τελειοποιημένο πλέον MT-07 στο κοινό των δύο τροχών.

Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το νέο MT-07 μπορείς εύκολα να το ξεχωρίσεις από τη νέα μάσκα εμπρός. Το φωτιστικό σώμα διαθέτει έναν LED προβολέα στο κέντρο και μικρότερα DRL φώτα δεξιά και αριστερά που δημιουργούν μια πολύ επιθετική και απόκοσμη αισθητική. Το σχήμα της μοτοσικλέτας παραμένει γνώριμη, ενώ λεπτομέρειες όπως το LED φωτιστικό σώμα πίσω, τα νέα γραφικά και η εξάτμιση ολοκληρώνουν τη νέα εικόνα.

Η Yamaha κατασκεύασε έναν καινούριο CP2 κινητήρα για το 2021 προκειμένου να περνάει τις προδιαγραφές Euro5. Το δικύλινδρο σε σειρά σύνολο των 689 κ.εκ. αποδίδει 73,4 ίππους στις 8.750 σ.α.λ. με τη ροπή να φτάνει τα 67Nm στις 6.500 σ.α.λ. Το χαρακτηριστικό του νέου κινητήρα είναι η γραμμική του λειτουργία η οποία βοηθάει τα μέγιστα στη σβέλτη οδήγηση, αλλά και η ομαλή σπορ απόκριση στο γκάζι που δίνει ξεχωριστή σπορ προσωπικότητα στη μοτοσικλέτα.

Βελτιωμένο είναι το πλαίσιο με μειωμένο βάρος, με τις αναρτήσεις να είναι της KYB. Αναβάθμιση έχουμε στα φρένα τα οποία διαθέτουν πλέον μεγαλύτερους δίσκους. Μπροστά έχουμε δύο δίσκους 298mm και πίσω έναν δίσκο 245mm οι οποίοι σε συνδυασμό με τις ενισχυμένες τετραπίστονες δαγκάνες προσφέρουν δυνατή πέδηση με εξαιρετική αίσθηση στη μανέτα. H Yamaha επέλεξε να τοποθετήσει πολύ ποιοτικά ελαστικά στο νέο της μοντέλο καθώς έρχεται από το εργοστάσιο με τα Michelin Road 5. Το βάρος του MT-07 είναι στα 184 κιλά, ενώ το ρεζερβουάρ καυσίμου είναι στα 14 λίτρα.

Στην απολαυστική οδήγηση που προσφέρει το MT-07 συμβάλλει η νέα θέση οδήγηση και το μεγαλύτερο τιμόνι. Είναι κατά 30 χιλιοστά πιο φαρδύ με αποτέλεσμα ο αναβάτης να έχει επιθετικότερη θέση πάνω στη μοτοσικλέτα και παράλληλα να κάνει πιο εύκολο τον χειρισμό της. Ο πίνακας οργάνων είναι καινούριας σχεδίασης με την LCD οθόνη να είναι ενιαίου χρωματισμού.

Όταν μιλάμε για naked μοτοσικλέτα μεσαίου κυβισμού τότε το Yamaha MΤ-07 αποκτά κυρίαρχη θέση. Πρόκειται για μια μοτοσικλέτα με πολλές αρετές στην καθημερινή οδήγηση, η οποία παράλληλα μπορεί να προσφέρει διασκέδαση σε μια  ορεινή ασφάλτινη διαδρομή ή  να  ταξιδέψει με λογικές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Μία ολοκληρωμένη πρόταση η οποία έχει φτάσει στο καλύτερο δυνατό σημείο της όσον αφορά την οδηγική απόλαυση, την ασφάλεια και την οικονομία. Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται στο MT-07 με το ιδιαίτερα προσιτό κόστος, μόλις 7.150€, που καθστούν τη μοτοσικλέτα εξαιρετική αγορά, διαθέσιμη άμεσα στο δίκτυο συνεργατών της Yamaha σε όλη την Ελλάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=Iyt2Z-n2eDQ
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA