Μενού
  • Α-
  • Α+

Με γονίδια της θρυλικής Tuono V4 1100 και της RS 660, η νέα Tuono 660 φέρνει στη μεσαία κατηγορία την απόλαυση της οδήγησης, με προσιτό κόστος, μέγιστη ασφάλεια και κορυφαία ποιότητα.

Η κομψή και ταυτόχρονα σπορ σιλουέτα της νέα Ιταλίδας ντίβας βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με την απόδοσή της, καθώς συνδυάζει υψηλή αλλά αξιοποιήσιμη ισχύ και χαμηλό βάρος. Το βελτιωμένο πλαίσιο συνδυάζεται με κορυφαίο πακέτο ηλεκτρονικών, που προέρχεται απευθείας από την Tuono V4.

Η Aprilia Tuono 660 έχει πετύχει μια εντυπωσιακή αναλογία βάρους/ισχύος, με 95 ίππους να έχουν να κινήσουν μόλις 183 κιλά, σε κατάσταση λειτουργίας. Ρεκόρ για την κατηγορία, το οποίο εκφράζει την ιδανική πρόταση για απόλαυση στο δρόμο, προσιτή σε κάθε αναβάτη. Ταυτόχρονα, η Tuono 660 απευθύνεται και σε μικρότερης εμπειρίας μοτοσυκλετιστές, καθώς είναι διαθέσιμη και σε έκδοση 35 kW.

Επιθετική και σπορ, η Tuono 660 έχει πολύ συμπαγείς διαστάσεις που τονίζουν τον δυναμικό χαρακτήρα της. Όπως και αυτό της RS 660, το διπλό φέρινγκ της Tuono δημιουργήθηκε μέσω επισταμένης εξέλιξης σε αεροδυναμική σήραγγα, για μέγιστη κάλυψη και σταθερότητα.

Ο κινητήρας χρησιμοποιείται ως δομικό στοιχείο του πλαισίου, που κατασκευάζεται από κράμα αλουμινίου, ενώ από το ίδιο υλικό είναι και το ψαλίδι, με στόχο την κορυφαία στιβαρότητα και τη διατήρηση του συνολικού βάρους σε χαμηλό επίπεδο. Οι ρυθμιζόμενες αναρτήσεις Kayaba εξασφαλίζουν εξαίρετη οδική συμπεριφορά και ιδανική απόσβεση των κακοτεχνιών του οδοστρώματος.

Ο τελευταίας γενιάς κινητήρας διαθέτει δύο κυλίνδρους με εμπρόσθια κλίση, είναι μικρός και ελαφρύς και για την κατασκευή του αξιοποιήθηκε η εμπειρία από τον πανίσχυρο κινητήρα Aprilia V4. Ο χρονισμός ανάφλεξης 270° επέτρεψε την επίτευξη του χαρακτήρα και της συναρπαστικής απόδοσης που αναζητά ο κάθε αναβάτης, χάρη στο συνδυασμό υψηλής ροπής στις χαμηλές και μεσαίες στροφές και μεγάλης ισχύος στις υψηλές.

Για απόλαυση με τη μέγιστη ασφάλεια, η Aprilia εξόπλισε τη νέα Tuono 660 με τα κορυφαία συστήματα ενεργητικής ασφάλειας APRC. Αυτά περιλαμβάνουν πολλαπλών επιπέδων έλεγχο πρόσφυσης, έλεγχο ανύψωσης μπροστινού τροχού, cruise control, έλεγχο φρένου κινητήρα και χάρτες κινητήρα κατ’ επιλογή, τα οποία συμπληρώνονται από σύστημα ABS.

Για ευκολότερο έλεγχο των ηλεκτρονικών συστημάτων μέσω της έγχρωμης οθόνης TFT, η Aprilia έχει εξελίξει πέντε προγράμματα οδήγησης (Riding Modes), τρία για οδήγηση στον δρόμο και δύο για την πίστα. Ο αναβάτης πρέπει απλά να επιλέξει το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα με το οδηγικό στυλ και τις απαιτήσεις του, έχοντας παράλληλα, τη δυνατότητα να κάνει τις δικές του ρυθμίσεις.

Η Tuono 660 θα είναι διαθέσιμη σε τρία χρώματα: μαύρο Concept Black, γκρι Iridium Grey και το ολοκαίνουριο και εξαιρετικά ελκυστικό χρυσό Acid Gold. Πρόκειται για ένα χρώμα που πρώτη φορά χρησιμοποιείται σε μοτοσυκλέτα, θέτει νέα δεδομένα σε ό,τι αφορά το σπορ στιλ και εγγυάται εμφάνιση που μαγνητίζει το βλέμμα.

Η Tuono 660 είναι διαθέσιμη στα σημεία πώλησης Aprilia σε όλη την Ελλάδα με προτεινόμενη τιμή λιανικής μόλις 10.550 ευρώ και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο προνομίων, όπως 2 χρόνια επέκταση της εργοστασιακής εγγύησης και 4 χρόνια οδική βοήθεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA