Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο ορισμός της μοτοσικλέτας περιπέτειας έχει χαθεί λιγάκι στη… μετάφραση τα τελευταία χρόνια καθώς στον όρο έχουν προστεθεί διαφορετικές παράμετροι. Η Yamaha παρόλα αυτά έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της προσφέροντας ως adventure μοτοσικλέτα μια πραγματική adventure μοτοσικλέτα, την Tenere 700 η οποία για το 2021 έρχεται και σε έκδοση Rally.

Έχουν περάσει 40 χρόνια από την πρώτη φορά που εμφανίστηκε στην αγορά το όνομα Tenere και παραμένει ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα περιπέτειας που θα βρει κάποιος. Για το 2021 η Yamaha έχει εξοπλίσει το Tenere με τον αναβαθμισμένο κινητήρα CP2 των 698 κ.εκ. προδιαγραφών Euro5. Η απόδοσή του είναι 72,4 ίπποι στις 9.000 σ.α.λ. με τη ροπή να αγγίζει τα 68Nm στις 6.500 σ.α.λ. Βασικό χαρακτηριστικό του συνόλου είναι η ροπάτη λειτουργία του η οποία με τη βοήθεια του αναβαθμισμένου κιβωτίου ταχυτήτων προσφέρει ελαφριά αίσθηση και καλό έλεγχο στις εκτός δρόμου διαδρομές, αλλά και στις ασφάλτινες μετακινήσεις.

Το πλαίσιο είναι ενισχυμένο ατσάλινο μικρών διαστάσεων το οποίο έχει γνώμονα την ευκινησία. Το μεταξόνιο είναι κοντό για άμεση αντίδραση στις αλλαγές κατεύθυνσης, ενώ διατηρεί και μεγάλη απόσταση από το έδαφος 240mm για να μπορέσεις να απολαύσεις τις χωμάτινες διαδρομές σου. Εκείνο που κάνει το Tenere μάχιμο στις περιπέτειες είναι οι αναρτήσεις. Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ένα ανεστραμμένο πιρούνι 43mm με διαδρομή 210mm και πίσω έχουμε ένα μονό αμορτισέρ το οποίο ρυθμίζεται με τηλεχειρισμό ακόμα και εν κινήσει. Οι τροχοί είναι 21 ιντσών εμπρός και 18 ιντσών πίσω με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Pirelli Scorpion Rally που τονίζουν τις εκτός δρόμου δυνατότητες της μοτοσικλέτας.

Το Tenere 700 είναι το απόλυτο δίκυκλο για να βγεις από το δρόμο και να εξερευνήσεις απάτητες διαδρομές. Η ελαφριά αίσθηση της μοτοσικλέτας και η αίσθηση που δίνει στο χώμα είναι μοναδική κάνοντας την περιπέτεια απολαυστική. Η λεπτή και επίπεδη σέλα φροντίζει να διευκολύνει τις κινήσεις του αναβάτη ο οποίος μένει ξεκούραστος για πολλά χιλιόμετρα. Άλλωστε το ρεζερβουάρ των 16 λίτρων είναι ικανό να χαρίσει αυτονομία κοντά στα 350 χιλιόμετρα.

Στην έκδοση Rally η Yamaha έχει προσθέσει κάποια ακόμα δυναμικά στοιχεία που το κάνουν ακόμα πιο περιπετειώδες. Το πρώτο που αντιλαμβάνεσαι είναι ο χρωματισμός, ο οποίος προέρχεται από τις εργοστασιακές μοτοσικλέτες της Yamaha στο Rally Dakar. Βρίσκουμε επίσης πιο αγωνιστική σέλα, προστατευτικά ρεζερβουάρ και λαβές εκτός δρόμου, ενώ έχει τοποθετηθεί εξάτμισης της Akrapovic. Το εμπρός φωτιστικό σώμα διαθέτει 4 προβολείς LED όπως το απλό Tenere, με προστατευτική ποδιά για τον κινητήρα, προστατευτικό για το ψυγείο και την αλυσίδα.

Το Tenere 700 της Yamaha στην πραγματικότητα συνεχίζει ένα θρύλο ο οποίος ξεκίνησε πριν από σχεδόν μισό αιώνα. Έχουμε φτάσει στο 2021 και το Tenere διατηρεί ατόφια την adventure ψυχή του χαρίζοντας στον αναβάτη στιγμές πραγματικής περιπέτειας στο ταξίδι. Πολύ ικανή μοτοσικλέτα εκτός δρόμου, εξαιρετική στο ταξίδι, μπορεί να γίνει ο πιο πιστός σύντροφός σου είτε πηγαίνεις καθημερινά στη δουλειά σου, είτε βρεθείς στην άλλη άκρη του κόσμου. Η τιμή της Yamaha Tenere 700 είναι προσιτή στα 10.890€, ενώ στην έκδοση Rally αυξάνεται στα 12.290€. Αμφότερες οι εκδόσεις είναι διαθέσιμες στο δίκτυο συνεργατών της Yamaha σε όλη την Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA