Μενού
  • Α-
  • Α+

Όταν μιλάμε για maxi scooter το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα: Yamaha TMAX! Ο μύθος που έχει αναπτυχθεί γύρω από τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα δεν είναι τυχαίος καθώς εδώ και 20 χρόνια η Yamaha κυριαρχεί στην κατηγορία, προσφέροντας κορυφαίο επίπεδο επιδόσεων, άνεσης και εξοπλισμού στο μοντέλο της. Μάλιστα για το 2021 η Yamaha ετοίμασε μια ειδική έκδοση του TMAX για τα 20 χρόνια ύπαρξής τους, το οποίο βγήκε σε μόλις 560 μονάδες και έγινε ανάρπαστο μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Φέτος η Yamaha έκανε και ένα ακόμα βήμα στην εξέλιξη του κινητήρα, ακολουθώντας τις προδιαγραφές Euro5. Το δικύλινδρο σε σειρά μηχανικό σύνολο των 562 κ.εκ. αποδίδει 47 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. με τη ροπή να είναι αυξημένη κατά 6% και να φτάνει πλέον τα 55,7 Nm στις 5.250 σ.α.λ. Η μετάδοση γίνεται μέσω CVT κιβωτίου ενώ είναι εξοπλισμένο και με το σύστημα D-Mode. Το συγκεκριμένο σύστημα δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να επιλέξει ανάμεσα σε δύο επίπεδα απόδοσης για πιο ομαλή απόκριση στην πόλη και πιο σπορ απόκριση στον ανοιχτό δρόμο.

Αναβαθμισμένο είναι και αισθητικά το νέο TMAX έχοντας ακόμα πιο εκλεπτυσμένη και δυναμική εμφάνιση. Καινούρια είναι τα ενσωματωμένα φλας τύπου LED, τα καλύμματα στο πλαίσιο και στα πλαϊνά μέρη του scooter. Βελτίωση έχουμε και στην εργονομία με το νέο TMAX να έχει επανασχεδιασμένα μαρσπιέ για τα πόδια τόσο του επιβάτη όσο και του συνεπιβάτη.

Οι χώροι αποθήκευσης είναι από τους μεγαλύτερους της κατηγορίας με φωτισμό κάτω από τη σέλα και χώρο για δύο jet κράνη. Πολύ χρήσιμο είναι το σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί (Smart Key), ενώ στην καθημερινότητα συμβάλει ο νέος πίνακας οργάνων με την οθόνη TFT. Η Yamaha έχει φροντίσει και για την ασφάλεια του scooter καθώς διαθέτει ένα μοναδικό σύστημα κλειδώματος του κεντρικού σταντ.

Το πλαίσιο του TMAX είναι αλουμινένιο προσφέροντας ένα εξαιρετικό μείγμα άνεσης και οδηγικής απόλαυσης. Η ακαμψία του είναι μεγάλη κάτι που βοηθάει στη σπορ οδήγηση με την ευελιξία να είναι σε υψηλό επίπεδο. Οι αναρτήσεις συνεργάζονται πολύ καλά με το σύνολο με το ανεστραμμένο πιρούνι εμπρός των 41mm και το μονό αμορτισέρ πίσω με το μοχλικό να προσφέρουν υψηλά επίπεδα πρόσφυσης και ποιότητας κύλισης. Τα φρένα αποτελούνται από δύο δίσκους 267mm εμπρός με ακτινικές δαγκάνες και έναν δίσκο πίσω 282mm με σύστημα ABS τελευταίας τεχνολογίας.

Στην περίπτωση της έκδοσης Tech η Yamaha προσφέρει ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό. Το TMAX Tech προσφέρει επιπλέον ηλεκτρική ρύθμιση της ζελατίνας, σύστημα αυτόματου πιλότου (Cruise Control), θερμαινόμενα grip και θερμαινόμενη σέλα. Η Yamaha έχει διαθέσιμη για το Tech και μια ειδική εφαρμογή My TMAX η οποία κρατάει δεδομένα του scooter με τον αναβάτη να έχει πρόσβαση από το smartphone του.

Στην κατηγορία των maxi scooter το Yamaha TMAX 560 είναι το σημείο αναφοράς. Για ακόμα μια χρονιά θέτει τον πήχη ψηλά, με δυνατά του στοιχεία τον κινητήρα, τη συμπεριφορά στο δρόμο και τη συνολική του ποιότητα. Η τιμή του TMAX είναι στα 12.200€, ενώ στην έκδοση Tech διαμορφώνεται στα 14.200€. Tο TMAX σας περιμένει να το γνωρίσετε από κοντά στο δίκτυο συνεργατών της Yamaha σε όλη την Ελλάδα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA