Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαντάζουν αυτή την περίοδο ως ένας από τους πιο αναπτυσσόμενους τομείς προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους επενδυτές. Ένας από αυτούς είναι και ο David Beckham που αποφάσισε να κάνει το δικό του βήμα προς την αγορά των αυτοκινήτων.

Διαβάστε ακόμη: Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κατακτούν την Ελλάδα: Πόσο κοστίζουν, τι ισχύει με μπαταρίες και δίκτυο φόρτισης

Ο παλαίμαχος Βρετανός σταρ του ποδοσφαίρου, απέκτησε το 10% της εταιρίας Lunaz που ειδικεύεται στην μετατροπή παλιών συμβατικών αυτοκινήτων, σε ηλεκτρικά. Συγκεκριμένα μετατρέπει τα παλιά αυτοκίνητα σε ηλεκτρικά και τα εξοπλίζει με την αιχμή της τεχνολογίας ενώ πλέον είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη μετατροπή των καυσίμων και στα φορτηγά. Στόχος της εταιρίας είναι η αλλαγή ρυπογόνων κινητήρων και η εγκατάσταση μπαταριών και ηλεκτρικών κινητήρων με μηδενικές εκπομπές καυσαερίων.

Στο μετοχικό σχήμα εκτός από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ είναι οι ιδιοκτήτες της Daily Telegraph αδελφοί Μπάρκλεϊ και ο Αλέξανδρος Ντελάλ επιχειρηματίας στον χώρο των ακινήτων.

«Αποστολή της Lunaz είναι να διαμορφώσει το μέλλον του κλασικού», σημειώνει ο ιδρυτής της εταιρείας Ντέιβιντ Λόρενζ. «Διαφυλάσσουμε το παρελθόν αγκαλιάζοντας το μέλλον, μετατρέποντας τα πιο όμορφα μοντέλα στην ιστορία του αυτοκινήτου σε μια σύγχρονη πρόταση». Οι χρεώσεις της εταιρίας για τα κλασικά μοντέλα ξεκινούν από 245.000 λίρες για ένα Range Rover ή για μια Rolls-Royce η τιμή είναι 350.000 λίρες.

Τα νέα αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με βενζίνη ή ντίζελ θα απαγορευθούν έως το 2030 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ωστόσο, υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για αναβάθμιση στην αγορά αυτοκινήτων. Συνεργεία ξεκινούν σε όλη τη χώρα να εξυπηρετούν αυτήν τη νέα κατηγορία καθώς οι μπαταρίες μπορούν να τοποθετηθούν σε παλαιότερα μοντέλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA