Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά από 8.660 ώρες σκληρής δουλειάς 15 εξειδικευμένων σχεδιαστών και μηχανικών της LEGO, η στατική αλλά σε πραγματικό μέγεθος Lamborghini Sian έγινε πραγματικότητα.

Το πρωτότυπο

Η παρουσίαση του πραγματικού αυτοκινήτου το 2019 σήμανε άμεσα και το πέρασμά του στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθώς τα 63 αντίτυπα που κατασκευάστηκαν διατέθηκαν σχεδόν αυτόματα σε αντίστοιχους αγοραστές. Οι οποίοι κατάθεσαν την ώρα που έπρεπε το διόλου ευκαταφρόνητο αντίτιμο των 3.000.000 περίπου ευρώ.

Έκτοτε έμειναν μόνο οι εικόνες να θυμίζουν το κορυφαίο supercar της ιταλικής μάρκας, που κατασκευάζεται από ίνες άνθρακα, αποδίδει 819 ίππους με τη συμβολή ενός θηριώδους V12 κινητήρα εσωτερικής καύσης 6,5 λίτρων και ενός ηλεκτρικού και φτάνει σε 2,8 δλ. τα 100 χιλιόμετρα από στάση. Αν μάλιστα επιμείνει κανείς στο γκάζι, θα μπορέσει να κινηθεί με ταχύτητα έως και 350 χλμ./ώρα.

Τετρακίνηση, τετραδιεύθυνση, αγωνιστικές αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και ψηφιακά ελεγχόμενα αμορτισέρ, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, συμπληρώνουν το εκπληκτικό αυτό supercar με τα αισθητικά γονίδια από την διάσημη Countach της δεκαετίας του '70.

Για όσους δε αυτά δεν είναι αρκετά, η Lamborghini προίκισε τη Cian με το πρώτο υβριδικό σύστημα στον κόσμο που έχει ως μέσο αποθήκευσης ενέργειας υπέρ-πυκνωτές αντί για κοινές μπαταρίες, με αποτέλεσμα να ζυγίζει μόλις 34 κιλά μαζί με τον κινητήρα και να έχει τη δυνατότητα να δέχεται και να αποδίδει φορτία τάσης 600 Volt.

Εντυπωσιακές προδιαγραφές, οι οποίες φαίνεται ότι στοίχειωσαν το μυαλό των ιθυνόντων της Lego, που τα τελευταία χρόνια επιδίδονται με περισσό ζήλο στην αναπαράσταση εμβληματικών οχημάτων.

Το αντίγραφο

Η δική της Cian λοιπόν έχει ακριβώς τις διαστάσεις της πρωτότυπης, ήτοι μήκος 4,98 μέτρα και πλάτος 2,10. Επομένως δεν είναι ένα κατασκεύασμα για τη βιβλιοθήκη σας -εκτός αν έχει το μέγεθος ίδιο με αυτή της Βαβυλώνας.

Το αμάξωμα της Lego Cian καλύπτεται με ένα περίπλοκο σύμπλεγμα εξατομικευμένων εξαγωνικών στοιχείων της σειράς Technic, τα οποία διασυνδέονται για να σχηματίσουν το περίγραμμα. Ο σχεδιασμός αποδίδει φόρο τιμής στο εξάγωνο μοτίβο που παίζει αναπόσπαστο ρόλο στη σχεδιαστική γλώσσα της Automobili Lamborghini.

Εξωτερικά ο σχεδιασμός της Lamborghini Sián έχει αναπαραχθεί με σχολαστική λεπτομέρεια. Η λέξη Sían σημαίνει «αστραπή» στη διάλεκτο της Μπολόνια, Για να το επισημάνουν αυτό, οι ειδικοί ηλεκτρολόγοι από την ομάδα της Lego εξασφάλισαν ότι τα φώτα και ο κομψός κεραυνός που αναβοσβήνει κατά μήκος του αμαξώματος αντικατοπτρίζουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι προβολείς και τα εξάγωνα πίσω φώτα του πραγματικού μοντέλου.

Στο εσωτερικό η λεπτομέρεια συνεχίζεται, με ένα τιμόνι χτισμένο από τούβλα με το περίφημο έμβλημα Lamborghini και την ιταλική σημαία, χειριστήρια ταμπλό Lego και αγωνιστικά καθίσματα. Αυτό το μοντέλο είναι το πρώτο μεγάλης κλίμακας από τον όμιλο Lego που διαθέτει επίστρωση χρώματος UV με πινέλο, για να διασφαλίσει τη διατήρηση της απόχρωσής του εφ' όρου ζωής. Το χρώμα προέρχεται από το επίσημο τμήμα βαφής της Automobili Lamborghini για να εξασφαλίσει ένα φινίρισμα αντάξιο του σούπερ σπορ αυτοκινήτου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι η μηχανολογική αρτιότητα της πραγματικής Lambo Sian, αντικατοπτρίζεται και από το εξής γεγονός: Παρότι η κατασκευή της Lego δεν διαθέτει μεταλλικά μέρη, κινητήρα, υβριδικό σύστημα, κιβώτιο ταχυτήτων και πολλά ακόμα στοιχεία, ζυγίζει 2.200 κιλά, δηλαδή τουλάχιστον 500 περισσότερα από την πραγματική.

https://www.youtube.com/watch?v=dLcH8Rum5wA
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA