Μενού
  • Α-
  • Α+

Πριν από λίγο καιρό η Volkswagen παρουσίασε το νέο Polo, χωρίς όμως να αποκαλύψει λεπτομέρειες για την κορυφαία έκδοση GTI. Τώρα όμως το Polo GTI κάνει το ντεμπούτο του, με τη VW να δίνει στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του.

Οι επιρροές από το μεγαλύτερο Golf είναι εμφανείς στο Polo GTI, όπως και στις απλές εκδόσεις που παρουσιάστηκαν νωρίτερα. Κυριότερα χαρακτηριστικά είναι τα εμπρός φωτιστικά σώματα, που ενσωματώνουν τη νέα τεχνολογία της VW IQ.Light, και τη φωτιζόμενη γκρίλια. Οι προφυλακτήρες του Polo GTI είναι επίσης ανασχεδιασμένοι.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει το γυαλιστερό σε κόκκινο χρώμα στο ταμπλό και τα διάφορα χρωμιωμένα στοιχεία γύρω από αυτό. Η κεντρική οθόνη στην κονσόλα μπορεί να είναι είτε 8 είτε 9,2 ιντσών και ενσωματώνει το νέο σύστημα infotainment της Volkswagen.

Κάτω από το καπό δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, με τον 2λιτρο τούρμπο τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα της VW να δίνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς. Ο 2.0 TSI κινητήρας αποδίδει 207 ίππους και 320 Nm ροπής και δίνει επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε 6,5 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 240 χλμ/ώρα. Συνδυάζεται με το DSG 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

Το Polo GTI φυσικά διαθέτει χαμηλωμένη ανάρτηση και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό. Υπάρχει προαιρετικά η δυνατότητα να εφοδιαστεί με την ενεργή Sport Select ανάρτηση, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με τα προγράμματα οδήγησης, που ελέγχουν την απόκριση του κινητήρα και τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα πότε το VW Polo GTI θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά ούτε οι τιμές του. Αναμένεται ωστόσο πριν από το τέλος της χρονιάς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA