Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Λιούις Χάμιλτον θα παραμείνει με την Mercedes μέχρι το τέλος του 2023 όπως ανακοίνωσε η ομάδα, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους για δύο ακόμη χρόνια. Αυτό θα οδηγήσει τη συνεργασία τους σε συνολικά 11 σεζόν, με τον Βρετανό να έχει κατακτήσει με τη γερμανική εταιρεία 6 Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Η συμφωνία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου είναι για 20 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, που με την τρέχουσα ισοτιμία μεταφράζεται σε σχεδόν 47 εκατομμύρια ευρώ για τα δύο χρόνια.

Πήρε αυτό που ήθελε ο Χάμιλτον

Μιλώντας για το νέο του συμβόλαιο, ο Χάμιλτον δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος, δηλώνοντας έτοιμος να συνεχίσει να παλεύει για πρωταθλήματα: «Μου είναι δύσκολο να πιστέψω πως έχουν περάσει 9 χρόνια όπου συνεργάζομαι με αυτή την καταπληκτική ομάδα. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα συνεχίσω μαζί τους για ακόμα δύο χρόνια. Έχουμε κατακτήσει πολλά μαζί και έχουμε ακόμα αρκετά μπροστά μας εντός και εκτός πίστας. Είμαι πολύ περήφανος και ευγνώμον που η Mercedes με έχει στηρίξει στη προσπάθεια μου για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας στο σπορ. Ευχαριστώ τους πάντες στη Mercedes που έχουν δώσει τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να γίνουν όλες οι επιτυχίες μας πραγματικότητα και φυσικά τη διοίκηση που πίστεψε σε εμένα. Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή, η οποία είναι συναρπαστική και ανυπομονώ να τα κατακτήσω όλα με τη Mercedes».

To ταξίδι του Χάμιλτον με τη Mercedes ξεκίνησε το 2013 κι έκτοτε έχει κατακτήσει 77 νίκες στα ασημί ή τα μαύρα χρώματα της ομάδας. Βρίσκεται στην πρώτη θέση με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία της Formula 1 με 98. Επιπλέον, κατέχει 7 τίτλους και ισοβαθμεί στην κορυφή της σχετικής λίστας μαζί με τον Μίχαελ Σουμάχερ. Έχοντας πλέον συμβόλαιο έως το 2023, ο Χάμιλτον έχει την ευκαιρία να κλείσει την καριέρα του με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην ιστορία και τριψήφιο αριθμό νικών και pole position.

Η ανανέωση του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes συμπληρώνει το ένα κομμάτι του πάζλ για το δίδυμο οδηγών των πρωταθλητών για το 2022. Το συμβόλαιο του Βάλτερι Μπότας ολοκληρώνεται στο τέλος του 2021, με τον Φινλανδό να γνωρίζει πως μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη της κενής θέσης στη Mercedes είναι ο Τζόρτζ Ράσελ της Williams.

image credit: Mercedes

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA