Μενού
  • Α-
  • Α+

Το κορυφαίο SUV της γαλλικής μάρκας χαρακτηρίζεται από την κομψή και πολύ ξεχωριστή σχεδίαση του αμαξώματος, που αποπνέει μια εκλεπτυσμένη και ταυτόχρονα δυναμική προσωπικότητα. Η αισθητική πρωτοτυπία μάλιστα συνδυάζεται ιδανικά με προηγμένα μηχανικά μέρη, όπως την πρωτοποριακή ανάρτηση Progressive Hydraulic Cushions. Αυτή, σε συνδυασμό με τα μοναδικά καθίσματα Advanced Comfort, εξασφαλίζει μια νέα εμπειρία άνεσης στις μετακινήσεις για όλους τους επιβάτες, απόλυτα συμβατή αλλά και χαρακτηριστική της φήμης που συνοδεύει τη γαλλική μάρκα σε αυτό τον τομέα.

Χώρος ευεξίας και απόλαυσης

Η δυνατότητα διαμόρφωσης του εσωτερικού στο Citroen C5 Aircross κλέβει την παράσταση, χάρη στα τρία ανεξάρτητα, συρόμενα και ανακλινόμενα πίσω καθίσματα, τα οποία διαθέτουν ρυθμιζόμενη πλάτη, ενώ ο χώρος των αποσκευών, με χωρητικότητα από 580 έως 720 λίτρα, ξεπερνάει κάθε προσδοκία και αποτελεί τον κορυφαίο στην κατηγορία του.

Τα πίσω καθίσματα διαθέτουν το ίδιο πλάτος, παρέχοντας την αντίστοιχη άνεση και στους τρεις επιβάτες της δεύτερης σειράς. Η δυνατότητα αυτόνομης μετακίνησης του καθενός εμπρός και πίσω για παραπάνω από 150 χλστ., επιτρέπει τη διαμόρφωση της καμπίνας και του χώρου αποσκευών κατά το δοκούν, απογειώνοντας την πρακτικότητα. Τέλος, χάρη στην ανεξάρτητη αναδίπλωση τους, δίνεται η δυνατότητα φιλοξενίας 2 παιδικών καθισμάτων με παράλληλη φόρτωση του χώρου αποσκευών με μακριά ή μεγάλα σε μέγεθος αντικείμενα.

Το μέγιστο της ευκολίας και της ασφάλειας

Η γαλαντόμος προσωπικότητα του Citroen C5 Aircross σε επίπεδο χώρων και πρακτικότητας, συνεχίζεται και στον εξοπλισμό. Μεταξύ πολλών άλλων στοιχείων διατίθεται οθόνη αφής 8 ιντσών για το σύστημα infotainment στην κεντρική κονσόλα, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων διαθέτει οθόνη 12,3 ιντσών και αποτελεί μία ιδιαίτερα χρήσιμη προσθήκη για κάθε οδηγό.

Το μοντέλο διατίθεται πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, όπως τα Active Safety Brake, Active Blind Sport Monitoring System, Active Lane Keeping Assist, Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Collision Risk Alert, Coffee Break Alert, Driver Attention Alert, Traffic Sign Recognition και φυσικά το Highway Driver Assist. Ως αποτέλεσμα, έχει αποσπάσει τη μέγιστη διάκριση των πέντε αστέρων στις δοκιμές του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού αξιολόγησης νέων αυτοκινήτων, του Euro NCAP.

Με βενζίνη, με diesel και με ηλεκτρισμό

Η ελευθερία επιλογής που προσφέρει το Citroen C5 Aircross είναι μοναδική και σε επίπεδο επιλογών μηχανικών συνόλων. Οι διαθέσιμες επιλογές περιλαμβάνουν σύνολα βενζίνης 1,2 και 1,6 λίτρων Turbo με απόδοση 130 και 180 ίππους αντίστοιχα, diesel 1,5 και 2,0 λίτρων, με ισχύ 130 και 180 ίππους και τέλος την κορυφαία plug-in hybrid με 225 ίππους. Οι πιο ισχυροί κινητήρες συνδυάζονται και με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, ενώ όλοι καλύπτουν τις αυστηρότερες προδιαγραφές ρύπων.

Η κορυφαία εκδοχή του Citroen C5 Aircross, η plug-in hybrid, διαθέτει βενζινοκινητήρα turbo 1,6 λίτρων ισχύος 180 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα ονομαστικής απόδοσης 108 ίππων. Μια μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 13,2 Kwh αναλαμβάνει την αποθήκευση της ενέργειας για τη λειτουργία του ηλεκτρικού κινητήρα. Συνδυαστικά η ισχύς που αποδίδεται φτάνει στους 225 ίππους και η ροπή στα 320 Νm. Το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων, e-EAT 8, είναι κατάλληλα ρυθμισμένο για τις ιδιαιτερότητες του υβριδικού συστήματος και στέλνει την κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Η ηλεκτρική αυτονομία είναι 55 χιλιόμετρα, ενώ τρία προγράμματα οδήγησης, τα Electric, Hybrid και Sport, δίνουν τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέξει το ιδανικό σενάριο λειτουργίας για κάθε περίσταση. Επίσης, ο οδηγός έχει τη δυνατότητα από την επιλογή e-save να διατηρήσει ενέργεια στη μπαταρία για 10, 20 ή όλα τα χιλιόμετρα της αυτονομίας κίνησης αποκλειστικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα. Η μέση κατανάλωση δεν ξεπερνά τα τα 1,4 λίτρα/100 χλμ., με αποτέλεσμα το Citroen C5 Aircross plug-in hybrid να απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής τελών κυκλοφορίας.

Σε αντίθεση με πολλά plug-in υβριδικά SUV, το Citroen C5 Aircross plug-in hybrid διατηρεί στο ακέραιο τους χώρους επιβατών και αποσκευών, καθώς και τη μεγάλη απόσταση από το έδαφος των εκδόσεων με θερμικούς κινητήρες. Έτσι, όχι μόνο δεν στερείται των μεγάλων εκτός δρόμου ικανοτήτων των υπόλοιπων εκδόσεων, αλλά αυτές ενισχύονται περαιτέρω λόγω της αυξημένης ισχύος και ροπής.

Οι επιδόσεις, τέλος, του Citroen C5 Aircross plug-in hybrid είναι ανάλογες με την εντυπωσιακή τεχνολογία του: τα 100 χλμ./ώρα από στάση επιτυγχάνονται εύκολα σε μόλις 8,7 δευτερόλεπτα και η ένδειξη στο ταχύμετρο κορυφώνεται λίγο αργότερα στα 225 χλμ./ώρα.

Πραγματικό SUV

Με το C5 Aircross η Citroen κατάφερε να δημιουργήσει ένα μοντέλο πρότυπο για τον τρόπο που πρέπει να κατασκευάζονται τα SUV. Πέρα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά άνεσης, ευρυχωρίας και πρακτικότητας, το μοντέλο διαθέτει εντυπωσιακές δυνατότητες κίνησης εκτός ασφάλτου,. Το Grip Control, το οποίο βοηθά τους εμπρόσθιους τροχούς να βρουν καλύτερη πρόσφυση σε συνθήκες εκτός δρόμου μέσα από διάφορα προφίλ εδάφους, συνδυάζεται με τα 23 εκατοστά απόστασης από το έδαφος που είναι η μεγαλύτερη στην κατηγορία του. Μαζί με τις προηγμένες αναρτήσεις που διαθέτουν μεγάλες διαδρομές, ολοκληρώνουν το παζλ του πλήρους πακέτου που προσφέρει.

Με τιμές που ξεκινούν από 24.970 ευρώ και 5 χρόνια εγγύηση, το Citroen C5 Aircross αποτελεί μια από τις κορυφαίες, αλλά ταυτόχρονα και συμφέρουσες επιλογές στην κατηγορία των μεσαίων SUV.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA