Μενού
  • Α-
  • Α+

Ακόμα πιο δυναμική εμφάνιση, ποιοτικό εσωτερικό που ενσωματώνει ψηφιακές τεχνολογίες αιχμής αλλά και κορυφαία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2, αποτελούν τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά του νέου Jeep Compass για το 2021.

Κατασκευασμένο ειδικά για τις ανάγκες των Ευρωπαίων αγοραστών, το νέο Jeep Compass αποτελεί το πλέον προηγμένο μοντέλο που παρουσίασε ποτέ η αμερικανική μάρκα. Στο αμάξωμα, ο δυναμικός χαρακτήρας και η κομψότητα υπογραμμίζονται από τα νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και την χαρακτηριστική μάσκα με τις 7 γρίλιες.

Με μήκος 4,4 μέτρα, το νέο Compass μπορεί να κινείται με άνεση και ευκολία στην πόλη, προσφέροντας κορυφαία πρακτικότητα. Παράλληλα, το μεγάλο μεταξόνιο των 2,636 μέτρων και των πλάτος των 1,874 μέτρων, οριοθετούν ένα ιδιαίτερα ευρύχωρο, άνετο και αισθητικά προσεγμένο εσωτερικό.

Η επανάσταση ξεκίνησε από μέσα

Το εντελώς νέο εσωτερικό έχει ως κυρίαρχη προτεραιότητα την πολυτέλεια, διανθισμένη με τεχνολογία αιχμής και πρακτικότητα. Πλέον ο οδηγός έχει στη διάθεση του έναν πλήρως ψηφιακό πίνακα οργάνων με οθόνη TFT 10,25, της οπαίας οι ενδείξεις μπορούν να προσαρμοστούν σύμφωνα με τις προτιμήσεις του οδηγού.

Το προηγμένο σύστημα πολυμέσων UConnect 5 αποτελεί στοιχείο του βασικού εξοπλισμού όλων των εκδόσεων του νέου Jeep Compass και προσφέρει κάθε σύγχρονη δυνατότητα επικοινωνίας, ψυχαγωγίας και διασύνδεσης: ασύρματη λειτουργία mirroring, λειτουργία με φωνητικές εντολές και συμβατότητα με δίκτυα 5G, ώστε να είναι πανέτοιμο για το μέλλον των επικοινωνιών.

Η τεχνολογική ανωτερότητα του νέου Jeep Compass επεκτείνεται πλέον και στο επίπεδο των προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, τα οποία καθιστούν το νέο μοντέλο ικανό να απαλλάσσει τον οδηγό από τις πλέον κουραστικές ενέργειες, προσφέροντας χαρακτηριστικά αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 2.

Κορυφαία συστήματα κίνησης για κάθε ανάγκη

Η εντελώς ανανεωμένη και υπερσύγχρονη γκάμα κινητήρων με την οποία διατίθεται το νέο Jeep Compass, εξασφαλίζει απόλυτη ελευθερία επιλογής. Χαρακτηριστικό είναι το Turbo σύνολο 1.3 GSE, με απόδοση 130 ίππους και μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, ή 150 ίππους και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επίσης 6 σχέσεων.

Για τους λάτρεις της μέγιστης οικονομίας, ο αναβαθμισμένος κινητήρας diesel 1.6 Multijet προσφέρει αυξημένη απόδοση 130 ίππων και 320 Nm ροπή από τις 1.500 σ.α.λ., με μέση κατανάλωση καυσίμου από 4,3 λίτρα/100 χλμ. Ιδιαίτερα βελτιωμένοι σε επίπεδο ρύπων και κατανάλωσης είναι επίσης όλοι οι νέου κινητήρες της γκάμας του μοντέλου, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στο δακτύλιο και χαμηλή καταβολή τελών κυκλοφορίας, από 87 έως 110 ευρώ.

Οι νέες plug-in hybrid εκδόσεις 4xe, αποτελούν την καινοτομία της Jeep στα τετρακίνητα οχήματα. Με απόδοση από 190 έως 240 ίππους, δυνατότητα κίνησης αμιγώς ηλεκτρικά για 50 χλμ. και το πλέον αποτελεσματικό σύστημα τετρακίνησης στην ιστορία της Jeep, το Compass 4xe συνδυάζει τα πλεονεκτήματα ενός ηλεκτρικού οχήματος, με την ελευθερία κίνησης και τις επιδόσεις ενός υβριδικού. Όλες οι εκδόσεις 4xe (Plug-in Hybrid) εκπέμπουν κάτω από 50gr/km CO2 και έχουν λιανική τιμή προ φόρων κάτω από τις 40.000 ευρώ, προσφέροντας τη μέγιστη απόδοση σε εντός και εκτός δρόμου διαδρομές, με μηδενικό φόρο για τους χρήστες εταιρικών οχημάτων.

Πληθώρα εκδόσεων και εξοπλισμού

Το νέο Compass δίνει τη δυνατότητα σε κάθε οδηγό να βρει ακριβώς αυτό που επιθυμεί τόσο όσον αφορά στα μηχανικά μέρη, όσο και στο προσφερόμενο επίπεδο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας. Για το λόγο αυτό είναι διαθέσιμο σε 6 εκδόσεις (Sport, Longitude, Limited, S, Trailhawk και 80th Anniversary), κάθε μία με ξεχωριστό χαρακτήρα και στιλ, αλλά κοινό παρονομαστή το υψηλό επίπεδο ποιότητας, άνεσης και ασφάλειας.

Στο βασικό εξοπλισμό όλων των εκδόσεων είναι το σύστημα πολυμέσων UConnect 5 με οθόνη από 8,4’’ έως και 10,10’’, οι ζάντες αλουμινίου, τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα τεχνολογίας Full-LED, αλλά και ένα πλήρες πακέτο προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, το οποίο περιλαμβάνει, σύστημα αυτόνομης πέδησης με ανίχνευση πεζών και ποδηλατών, Intelligent Speed Assist, Lane Support System, αναγνώριση σημάτων κυκλοφορίας και σύστημα ανίχνευσης κόπωσης οδηγού.

Στην κορυφή της γκάμας, οι εκδόσεις Limited (έμφαση στην άνεση και την πολυτέλεια), S (έμφαση στο δυναμικό χαρακτήρα), Trailhawk (για απόλυτες εκτός δρόμου δυνατότητες) και η συλλεκτική 80th Anniversary, προσφέρουν στο μέγιστο βαθμό, όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που έχουν καταστήσει την Jeep το σημείο αναφοράς στην κατηγορία των SUV.

Ακαταμάχητη πρόταση στα premium SUV

Mε κόστος που ξεκινά από τα 22.900 ευρώ, το νέο Jeep Compass καταφέρνει να συνδυάζει όλα τα premium χαρακτηριστικά με την προσιτή τιμή. Επιπρόσθετα, εξασφαλίζει στον κάτοχό του τη σπάνια σιγουριά της απόλυτης ξενοιασιάς, χάρη στην 4ετη εργοστασιακή εγγύηση που ισχύει για έως 160.000 χλμ., με αντίστοιχης διάρκειας δωρεάν υπηρεσία οδικής βοήθειας. Τέλος, η απόκτηση του νέου Jeep Compass είναι πλέον πιο εύκολη παρά ποτέ, χάρη στα ιδιαίτερα συμφέροντα χρηματοδοτικά προγράμματα της FCA Bank, με μηνιαία δόση από μόλις 288 ευρώ.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA