Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Μ. Βρετανίας, ύστερα από έναν επεισοδιακό αγώνα που διακόπηκε προσωρινά στον πρώτο γύρο μετά τη σύγκρουση του Βρετανού της Mercedes με τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον πήρε ποινή για τη σύγκρουση αυτήν, αλλά στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ήταν πολύ γρήγορος και μπροστά από 140.000  συμπατριώτες του που παραληρούσαν πήρε τελικά τη νίκη που του επέτρεψε να μειώσει σημαντικά τη διαφορά από τον Φερστάπεν στο Πρωτάθλημα.

Ο Σαρλ Λεκλέρ με τη Ferrari έκανε ένα καταπληκτικό αγώνα και οδήγησε την κούρσα για τους 49 από τους 52 γύρους αλλά στο τέλος υπέκυψε στην ανωτερότητα του συνδυασμού Χάμιλτον-Mercedes. ο Βάλτερι Μπότας είχε ένα σχετικά ήσυχο αγώνα στην 3η θέση και συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.

Έτσι, ο Χάμιλτον πήρε μια σπουδαία νίκη, που τον έφερε μόλις 8 βαθμούς πίσω από τον Φερστάπεν στη βαθμολογία. Ο Σαρλ Λεκλέρ πήρε πανάξια τη 2η θέση και απέδειξε ότι η Ferrari είναι ακόμα ζωντανή, ενώ ο Βάλτερι Μπότας συμπλήρωσε το βάθρο στην 3η θέση. Το δίδυμο της McLaren ακολούθησε, με τον Νόρις στην 4η θέση και τον Ρικιάρντο στην 5η. Ο Κάρλος Σάινθ ήταν 6ος, μπροστά από τους Αλόνσο, Στρολ, Οκόν και Τσουνόντα, που συμπλήρωσαν τη 10άδα.

Επόμενος αγώνας είναι το GP Ουγγαρίας σε 2 εβδομάδες, το 3ήμερο 30 Ιουλίου - 1 Αυγούστου

Image credit: Mercedes - AMG/Jiri Krenek

Αποτελέσματα Grand Prix Μεγάλης Βρετανίας

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA