Μενού
  • Α-
  • Α+

Λίγα χιλιόμετρα πίσω από το τιμόνι του νέου Sandero Stepway αρκούν για να γίνει απόλυτα κατανοητό γιατί η Dacia έχει αποτελέσει το αδιαφιλονίκητο success story της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Στην 3η γενιά του, τo νέο Dacia Sandero Stepway βασίζεται στο νέο αρθρωτό πλαίσιο CMF του Renault Group που προσφέρει υψηλή ακαμψία, στιβαρότητα και περιορισμένο βάρος, ενώ στο σύνολό του διακρίνεται για τις συμπαγείς εξωτερικές του διαστάσεις, τη δυναμική σχεδίαση, τον πλήρη εξοπλισμό, τη μεγάλη πρακτικότητα και την κορυφαία αξιοπιστία.

Δυναμισμός με στιλ

Το νέο Dacia Sandero Stepway αποπνέει αίσθηση στιβαρότητας και διαθέτει μια σύγχρονη και απέριττη σιλουέτα. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την εικόνα έχουν τα εμπρός και πίσω φωτιστικά σώματα, με τη νέα φωτεινή υπογραφή της Dacia, σχήματος «Y». Η έντονη προσωπικότητα του νέου Sandero Stepway προσδιορίζεται από το ειδικά σχεδιασμένο, ανάγλυφο εμπρός καπό με τα τονισμένα τόξα, το χρωμιωμένο λογότυπο “Stepway” κάτω από τη γρίλια της μάσκας, καθώς και τα διακοσμητικά γύρω από τους προβολείς ομίχλης.

Τόσο ο εμπρός όσο και ο πίσω προφυλακτήρας ενσωματώνουν ποδιές για προστασία από τις φθορές. Άμεσα ορατά είναι η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος που φτάνει στα 17,4 εκατοστά, οι αρθρωτές ράγες οροφής με το λογότυπο “Stepway”, τα φαρδιά φρύδια στα φτερά και οι ειδικές ενισχύσεις στα μαρσπιέ των θυρών.

Η ηλεκτρική κλειδαριά της πόρτας του πορτμπαγκάζ εξυπηρετεί τόσο την εμφάνιση όσο και την πρακτικότητα, ενώ το νέο σχήμα των θυρών και των πλευρικών καθρεφτών συμβάλλει στη βελτίωση της αεροδυναμικής του αυτοκινήτου, περιορίζοντας τους θορύβους από τον αέρα.

Άνεση, πληρότητα και έξυπνες λύσεις

Στο εσωτερικό, το ολοκαίνουριο ταμπλό είναι εργονομικό, αναβαθμισμένο ποιοτικά, πληρέστατο σε ενδείξεις και αισθητικά εκλεπτυσμένο. Στο πίσω κάθισμα μπορούν να φιλοξενηθούν με άνεση έως και τρεις ενήλικες, ενώ ο χώρος αποσκευών έχει κορυφαία χωρητικότητα 410 λίτρων, απόλυτα εκμεταλλεύσιμο σχήμα και μεγάλο άνοιγμα. Παράλληλα, μπορεί να επεκταθεί έως και τα 1.455 λίτρα, καθώς το πίσω κάθισμα διαθέτει δυνατότητα ασύμμετρης αναδίπλωσης της πλάτης (1/3 - 2/3).

Όσον αφορά στο σύστημα πολυμέσων, διατίθενται τρεις επιλογές: το Media Control, όπου το smartphone μπορεί να τοποθετηθεί σε μια έξυπνη βάση στο κέντρο του ταμπλό και να γίνει ένα ολοκληρωμένο σύστημα πολυμέσων μέσω της νέας δωρεάν εφαρμογής Dacia Media Control, το Media Display (με οθόνη αφής 8’’) και το Media Nav (με οθόνη αφής 8’’ και σύστημα πλοήγησης).

Ο συνδυασμός του νέου πλαισίου και του πλούσιου εξοπλισμού ασφάλειας επιτρέπει στο νέο Dacia Sandero Stepway να προσφέρει υψηλό επίπεδο προστασίας. Στο βασικό εξοπλισμό διατίθενται έξι αερόσακοι, ζώνες ασφαλείας με περιοριστή φορτίου, προεντατήρες για τις ζώνες οδηγού-συνοδηγού, σύστημα κλήσης επείγουσας ανάγκης και σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα (Hill Start Assist). Επίσης, στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν οι προβολείς full LED με αυτόματη ενεργοποίηση, αλλά και το σύστημα ενεργού φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης (Emergency Brake Assist). Παράλληλα, το νέο Sandero Stepway μπορεί να εξοπλιστεί με σύστημα ειδοποίησης τυφλού σημείου (Blind Spot Warning).

Δύο εκδόσεις εξοπλισμού, Life και Style, περιλαμβάνουν κάθε τι που είναι απαραίτητο για την άνεση και την ασφάλεια τόσο του οδηγού, όσο και των επιβατών, ενώ πλούσιος είναι και ο κατάλογος του προαιρετικού εξοπλισμού. Αυτόματος κλιματισμός με ψηφιακές ενδείξεις, κάρτα hands-free με δυνατότητα ανοίγματος του πορτμπαγκάζ με τηλεχειρισμό, ηλεκτρικό χειρόφρενο, κάμερα οπισθοπορείας, αισθητήρες στάθμευσης εμπρός και πίσω και αυτόματη ενεργοποίηση υαλοκαθαριστήρων, όλα περιλαμβάνονται στις επιλογές εξοπλισμού του νέου Sandero Stepway. Παράλληλα, για πρώτη φορά σε μοντέλο Dacia, προσφέρεται και ηλεκτρική, γυάλινη ηλιοροφή.

Ένα πολύ ιδιαίτερο και ταυτόχρονα εξαιρετικά πρακτικό χαρακτηριστικό του νέου Sandero Stepway είναι οι νέες, αρθρωτές ράγες οροφής, που έχουν τη δυνατότητα «μεταμόρφωσης». Μπορούν σε δευτερόλεπτα να ξεκλειδώσουν και να μετατραπούν σε σχάρα οροφής, με δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών βάρους έως και 80 κιλών.

Σύγχρονα και οικονομικά μηχανικά σύνολα

Οι κινητήρες του νέου Dacia Sandero Stepway πληρούν τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές ρύπων, Euro 6D-Full. Στη βάση των διαθέσιμων επιλογών υπάρχει ο turbo κινητήρας βενζίνης 1.0 TCe 90 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ή με αυτόματο κιβώτιο CVT. Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στη χρήση, υπάρχει και η επιλογή του turbo, 3κύλινδρου κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου) 1.0 TCe LPG των 100 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, προσφέροντας ασυναγώνιστη αυτονομία με ένα γέμισμα των δύο ρεζερβουάρ.

Για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία στη χρήση, υπάρχει και η επιλογή του turbo, 3κύλινδρου κινητήρα διπλού καυσίμου (βενζίνης- υγραερίου) 1.0 TCe LPG των 100 ίππων, που συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων. Με αυτόν τον κινητήρα το νέο SANDERO STEPWAY μπορεί να επιτύχει μια ασυναγώνιστη αυτονομία της τάξης των 1.500 χιλιομέτρων.

Η αξιοπιστία του νέου Dacia Sandero Stepway υπογραμμίζεται από την 5ετή εργοστασιακή εγγύηση που το πλαισιώνει, ενώ τα 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια δίνουν σε όλους τη δυνατότητα να απολαύσουν σύγχρονες, ασφαλείς, απολαυστικές μετακινήσεις, με απόλυτη ξεγνοιασιά. Με κόστος από 14.380 ευρώ, το νέο crossover της Dacia αποτελεί την πιο ακαταμάχητη πρόταση στην κατηγορία του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA