Μενού
  • Α-
  • Α+

Το εμβληματικό πλέον super mini της Mazda, το οποίο διαθέτει την ίδια βασική σχεδίαση από τη δεύτερη γενιά του μοντέλου που παρουσιάστηκε το 2007, αναβαθμίζεται συνεχώς ώστε να μένει πάντα επίκαιρο.

Η τρίτη γενιά του Mazda 2 παρουσιάστηκε το 2014 και από τότε το μικρό ιαπωνικό αυτοκίνητο δέχεται βελτιώσεις. Η πιο πρόσφατη ήταν αυτή του μοντέλου 2020, μέσω ενός εκτεταμένου facelift, του οποίου μάλιστα η πανευρωπαϊκή παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας.

Φέτος, για την έκδοση 2022, το Mazda 2 υπόκειται σε μια ακόμα αναβάθμιση, η οποία αφορά κυρίως τους κινητήρες, τα συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης και τις εκδόσεις εξοπλισμού.

Ξανά με 115 ίππους

Για το 2022 λοιπόν το Mazda2 έρχεται με αναβαθμισμένο κινητήρα 1,5 λίτρων Skyactiv-G και απόδοση ισχύος 75, 90 και 115 ίππους. Επίσης είναι διαθέσιμες οι χειροκίνητες εκδόσεις e-Skyactiv G 90 και 115 με τεχνολογία MHEV (Mild Hybrid Electric Vehicle). Οι εκπομπές CO2 μειώθηκαν από 120 γρ./χλμ. σε μόλις 107 γρ./χλμ., με τη συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου να ξεκινά από τα 4,7 λίτρα/100 χλμ.

Όλες οι εκδόσεις του ατμοσφαιρικού κινητήρα βενζίνης, που αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση συμπίεσής του έχει φτάσει στο 15:1, εφοδιάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων, ενώ αυτή με απόδοση 90 ίππων προσφέρεται και με αυτόματο ίδιου αριθμού σχέσεων.

Premium εξοπλισμός

Οι προβολείς LED τοποθετούνται πλέον ως στάνταρ σε όλη τη γκάμα μοντέλων, ενώ προαιρετικοί είναι οι προσαρμοζόμενοι προβολείς LED (ALH) με μια σειρά LED χωρισμένα σε 20 ανεξάρτητα μπλοκ φωτισμού για ακόμη ταχύτερη ανίχνευση κινδύνου.

Σε επίπεδο συστημάτων υποβοήθησης της οδήγησης, το αναβαθμισμένο Mazda 2 διαθέτει τα Advanced Smart City Brake Support (Advanced SCBS) με ανίχνευση πεζών και τη νύχτα, προαιρετικό σύστημα υποβοήθησης διατήρησης λωρίδας (LAS), σύστημα αναγνώρισης σημάτων κυκλοφορίας (TSR) και οθόνη παρακολούθησης 360° με εμπρός αισθητήρες στάθμευσης.

Στις εκδόσεις εξοπλισμού που προσφέρονταν έως σήμερα, προστίθεται η Homura Special Edition, με στοιχεία εξοπλισμού από μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως το θερμαινόμενο τιμόνι και μοναδικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες.

Τέλος, σε όλη τη γκάμα των εκδόσεων έχουν προστεθεί δύο νέα χρώματα αμαξώματος και η δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας των κινητών τηλεφώνων με το σύστημα πολυμέσων, μέσω Apple Car Play και Android Auto.

Οι τιμές του ανανεωμένου Mazda 2 δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά από αυτές του υφιστάμενου, όταν θα έρθει προς το τέλος του φθινοπώρου στη χώρα μας. Ενδεικτικά, το Mazda 2 κοστίζει σήμερα από 14.946 ευρώ.

https://www.youtube.com/watch?v=UfsXRzDc358
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA