AUTO & MOTO
06/09/2021 17:50

Το EKO Pάλι Ακρόπολις στέλνει μήνυμα οδικής ασφάλειας από την Κρήτη

Ένα υπέροχο καραβάνι κλασικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών διέτρεξε την Κρήτη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, για να ευαισθητοποιήσει τους οδηγούς σε θέματα ασφάλειας στο πλαίσιο της δράσης «Road Safety».

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Το EKO Pάλι Ακρόπολις στέλνει μήνυμα οδικής ασφάλειας από την Κρήτη
Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις έχουν προγραμματιστεί οι δράσεις «Road Safety»
Ανάγνωση:

Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η προσπάθεια να επανέλθει το Ράλι Ακρόπολις στο πρόγραμμα του WRC, μετά από 8 χρόνια απουσίας, ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα που τέθηκε και φαίνεται και αυτό να κερδίζεται, είναι η σύνδεση του εθνικού μας αγώνα με την οδική ασφάλεια.


Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις έχουν προγραμματιστεί οι δράσεις «Road Safety» για τη διάδοση του μηνύματος της οδικής ασφάλειας σε όλη τη χώρα. Η αρχή έγινε ήδη στην Κρήτη, καθώς από την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου δεκάδες κλασικές μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα, σε συνεργασία με τη ΦΙΛΠΑ, έχουν ξεκινήσει από τα Χανιά για να καταλήξουν -μέσω των πόλεων που θα δούμε στη συνέχεια- στο Ηράκλειο, το βράδυ του Σαββάτου 4 Σεπτεμβρίου.


Χανιά – Ρέθυμνο


«Road Safety», λοιπόν, από το πρωί της Παρασκευής 3 Σεπτεμβρίου, με πρώτη στάση στα Χανιά, σιωπηλή, χωρίς εκδήλωση, τιμώντας τη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και επόμενη στο Ρέθυμνο, με ομιλίες και ενημερωτικό υλικό.


Στελέχη της ελληνικής αστυνομίας, εμβληματικοί Έλληνες αγωνιζόμενοι από το χώρο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας καθώς και ειδικοί σε θέματα οδικής ασφάλειας, ενημερώνουν το κοινό που έχει συρρεύσει για να δει από κοντά τα υπέροχα οχήματα.


Αγία Γαλήνη – Κόκκινος Πύργος – Μοίρες - Καλαμάκι


Το παλαιό οδικό δίκτυο της Κρήτης και ο μεγάλος φόρτος των αυτοκινήτων ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, έχουν καταστήσει τη μεγαλόνησο μια από τα πιο επιβαρυμένες με τροχαία ατυχήματα περιοχές της Ελλάδας. Το «καραβάνι» με τα δεκάδες κλασσικά αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες μετέφερε το μήνυμα της ασφαλούς οδήγησης περνώντας στη νότια πλευρά του νησιού, με τη ζεστή φιλοξενία του Δημάρχου Φαιστού, Γρηγόρη Νικολιδάκη.


Η περιοχή έχει μεγάλη ανάγκη να αναθεωρήσει οδηγικές συνήθειες που κοστίζουν σε πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Οι κάτοικοι σε Αγιά Γαλήνη, Κόκκινο Πύργο, Μοίρες και Καλαμάκι πήραν το μήνυμα.


Μάταλα – Aρχάνες


Το εμβληματικό χωριό Μάταλα με την διάσημη σε παγκόσμιο επίπεδο παραλία του ήταν η επόμενη στάση του υπέροχου στόλου των δεκάδων κλασσικών αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.


Στη μεγάλη παρέα των πολιτειακών παραγόντων, δημοσιογράφων, αγωνιζομένων και εκπροσώπων της αστυνομίας, που μεταφέρουν το μήνυμα της οδικής ασφάλειας, προστέθηκε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.


Από τα Μάταλα, η μεγάλη παρέα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις κατευθύνθηκε στις Αρχάνες.

Ηράκλειο

Με μια εντυπωσιακή προσομοίωση σύγκρουσης με 50 χλμ./ώρα και απεγκλωβισμού επιβατών, με τη συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., της ΕΜΑΚ και του ΕΚΑΒ, ολοκληρώθηκε στο λιμάνι του Ηρακλείου η σειρά των εκδηλώσεων Οδικής Ασφάλειας, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.


Στο Ηράκλειο, τα πολύχρωμα κλασικά αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες αποτέλεσαν τον πόλο έλξης, ωστόσο το πιο σημαντικό μήνυμα στην προσπάθεια μείωσης των οδικών τροχαίων ατυχημάτων προσέφερε η προσομοίωση crash test και η επίδειξη απεγκλωβισμού επιβατών.


Ταυτόχρονα, ειδικοί στην οδική ασφάλεια μετάδωσαν απλόχερα τις γνώσεις τους για όλα όσα πρέπει να προσέχουμε (ζώνες, κράνος, όρια ταχύτητας κ.ά) ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να προστατεύσουμε τη ζωή μας, αλλά και αυτή των συνανθρώπων μας.


Η επίτευξη της μέγιστης δυνατής ταχύτητας και η οδήγηση στο όριο δεν είναι πρακτική για τους δημόσιους δρόμους. Οι αγώνες, με τα αυστηρό πλαίσιο ασφάλειας που τους διέπει και τη διενέργειά τους σε ελεγχόμενο, κλειστό στην κίνηση άλλων αυτοκινήτων περιβάλλον, προσφέρουν το κατάλληλο πλαίσιο για όποιον επιθυμεί να δοκιμάσει τις ικανότητές του και να ανταγωνιστεί άλλους, με μέσο το αυτοκίνητο ή τη μοτοσικλέτα.


Το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, που θα πραγματοποιηθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου ως αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι, μεταφέρει ακριβώς αυτό το μήνυμα.

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ