Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε περίπου στις 20:00 η ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα για το φετινό Ράλι Ακρόπολις, το οποίο επέστρεψε στο καλεντάρι του WRC και «ήρθε για να μείνει», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι οδηγοί μπήκαν στη «μάχη» του αγώνα, στην ειδική διαδρομή που έγινε στην Πλατεία Συντάγματος, για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του αγώνα. Η ιστορική στιγμή για το Ράλι Ακρόπολις «ταξίδεψε» διαδικτυακά και τηλεοπτικά παγκοσμίως από 65 τηλεοπτικά δίκτυα σε 155 χώρες και σε 840 εκατομμύρια τηλεθεατές, με την Ελλάδα να διαφημίζεται για μία ακόμη φορά παγκοσμίως. 

Κάτω από το βράχο της Ακρόπολης 48 κορυφαία αγωνιστικά αυτοκίνητα πήραν εκκίνηση για το ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις, παρουσία τόσο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του Προέδρου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου, Ζαν Τοντ. Τα 8 χρόνια αναμονής για την επιστροφή του Ράλι Ακρόπολις στο WRC δημιούργησαν μεγάλη προσμονή και ώθησαν χιλιάδες κόσμο στην πρώτη ειδική διαδρομή, την Cosmote 5G Athens Stage, που πραγματοποιήθηκε στους παράπλευρους δρόμους της πλατείας Συντάγματος.

Το «Ράλι των Θεών» είναι ένας από τους παλαιότερους και πιο απαιτητικούς αγώνες στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Γι' αυτό και η σημερινή ημέρα στους δρόμους της Αθήνας, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, αποτέλεσε μια μικρή «νίκη» για τους φίλους του ράλι. Πριν από την έναρξη του αγώνα με την πραγματοποίηση της ειδικής, αγωνιστικά αυτοκίνητα βγήκαν στην Πλατεία Συντάγματος και «τσέκαραν» τη διαδρομή, δίνοντας έτσι μια... πρώτη γεύση για το τι θα ακολουθούσε.

Μητσοτάκης: Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει

Την έναρξη του φετινού αγώνα, στις 17:30, κήρυξε ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στην Ακρόπολη, συνοδευόμενος από αρκετούς υπουργούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι που καταφέραμε να φέρουμε πίσω το Ράλι Ακρόπολις. Το Ράλι Ακρόπολις ήρθε για να μείνει. Οι Ελληνες αγαπούν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό και το αποδεικνύει η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και το πόσο ταυτισμένοι είναι με το Ράλι Ακρόπολις. «Προσδοκώ και προσβλέπω σε μια εξαιρετική διοργάνωση και είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα σύνδεσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού με την οδική ασφάλεια. Εχουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την οδική ασφάλεια και είναι το σωστό μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε μέσα από αυτή τη διοργάνωση». Ο πρωθυπουργός στη συνέχεια μετέβη στην Πλατεία Συντάγματος, όπου και παρακολούθησε από κοντά την ειδική διαδρομή.

Στη διοργάνωση παρευρέθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε ότι: «Είναι πολύ καλή η οργάνωση, είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για τη χώρα και τον αθλητισμό και τους συμπατριώτες μας που έχουν πάθος με το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος πως με συνεργασία, συνεκτικότητα και όραμα θα καταφέρουμε πολλά, ώστε να έχουμε και άλλες τέτοιες διοργανώσεις στην Ελλάδα στο μέλλον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA