Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την ανακοίνωση-έκπληξη ότι φέτος το Ράλλυ Ακρόπολις επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC ύστερα από οκτώ χρόνια και τη διατήρησή του στο πρόγραμμα του WRC και το 2022, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επιφύλαξε μία ακόμα: λίγο πριν από την έναρξη της τελετής τερματισμού των πληρωμάτων στο ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, ανακοίνωσε την ένταξη του εθνικού μας αγώνα στο πρόγραμμα του WRC για το 2023.

Με την υποστήριξη της πολιτείας, το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις σίγουρα θα μείνει στην ιστορία ως μια από τις πλέον επιτυχημένες διοργανώσεις. Ταυτόχρονα υπάρχει η εκφρασμένη θέληση του υπουργείου Αθλητισμού να προωθηθεί ο μηχανοκίνητος αθλητισμός, ιδιαίτερα με διοργανώσεις παγκόσμιου βεληνεκούς όπως αυτή του Ράλλυ Ακρόπολις.

Τι έγινε στο φετινό αγώνα

Ο Κάλε Ροβάνπερα με Toyota Yaris ήταν ο μεγάλος νικητής του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Ο 20χρονος Φινλανδός έχει κάνει αίσθηση στο φετινό Πρωτάθλημα WRC και στην Ελλάδα σημείωσε τη 2η νίκη της καριέρας του. Είναι γιος του παλιού οδηγού ράλι Χάρι Ροβάνπερα, που ήταν πολύ γνωστός και αγαπητός στη χώρα μας.

Τη δεύτερη θέση πήρε ο Εσθονός Οτ Τάνακ με Hyundai i20 ενώ τρίτος ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας του Πρωταθλήματος Σεμπαστιέν Οζιέ με Toyota Yaris. Ο Γάλλος με αυτήν την 3η θέση αύξησε τη διαφορά του στη βαθμολογία και θεωρείται ακλόνητο φαβορί να κατακτήσει φέτος τον τίτλο για 8η φορά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA