Μενού
  • Α-
  • Α+

​Σε μια ιστορική ανακοίνωση, η Rolls-Royce Motor Cars έκανε γνωστό ότι ξεκινά άμεσα τις δοκιμές του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού αυτοκινήτου της. Το νέο μοντέλο θα έχει και νέο όνομα: θα λέγεται Spectre. Είναι ένα ολοκαίνουριο όνομα στην γκάμα των μοντέλων της Rolls Royce, για να σηματοδοτήσει το νέο ξεκίνημα στην ιστορία της πολυτελούς μάρκας.

Κάνοντας αυτήν την ιστορική ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Rolls-Royce Motor Cars, Τόρστεν Μίλερ-Ότβος, είπε: «Σήμερα είναι η πιο σημαντική ημέρα στην ιστορία των Rolls-Royce Motor Cars από τις 4 Μαΐου 1904. Εκείνη την ημερομηνία οι ιδρυτές μας, Τσαρλς Ρολς και Σερ Χένρι Ρόις, συναντήθηκαν για πρώτη φορά και συμφώνησαν ότι επρόκειτο να δημιουργήσουν “το καλύτερο αυτοκίνητο στον κόσμο”. 

Σήμερα, 117 χρόνια αργότερα, με υπερηφάνεια ανακοινώνω ότι η Rolls-Royce θα ξεκινήσει πρόγραμμα δοκιμών στο δρόμο για ένα εξαιρετικό νέο προϊόν, που θα εξυψώσει την επανάσταση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και θα δημιουργήσει το πρώτο -και καλύτερο- υπερπολυτελές προϊόν του τύπου του. Δεν πρόκειται για ένα πρωτότυπο. Είναι το πραγματικό αυτοκίνητο, θα δοκιμαστεί σε δημόσιους δρόμους και οι πελάτες μας θα αρχίσουν να το παραλαμβάνουν στο τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Και το όνομα αυτής, Spectre

Αυτή η Rolls-Royce είναι η εκπλήρωση μιας προφητείας και αντιπροσωπεύει μια υπόσχεση που τηρήθηκε καθώς ξεκινάμε ένα μοναδικό εγχείρημα. Είναι η αρχή μιας νέας κληρονομιάς για τη μάρκα μας. Με αυτό το πνεύμα, αποφασίσαμε να δώσουμε ένα εντελώς νέο όνομα σε αυτό το αυτοκίνητο. Ένα όνομα τόσο ισχυρό και υποβλητικό όσο εκείνα που μας έχουν εξυπηρετήσει τόσο τέλεια τον περασμένο αιώνα - ονόματα όπως Phantom, Ghost και Wraith. Είναι ένα όνομα που ταιριάζει απόλυτα στο αιθέριο περιβάλλον μέσα στο οποίο υπάρχουν τα προϊόντα μας - ένα όνομα που έχουμε κρατήσει ειδικά για αυτήν τη στιγμή: Spectre.

Αυτό το όνομα ταιριάζει απόλυτα με την εξαιρετική Rolls-Royce που ανακοινώνουμε σήμερα - ένα αυτοκίνητο που κάνει αισθητή την παρουσία του προτού εξαφανιστεί σε έναν κόσμο απρόσιτο για όλους εκτός από τους ελάχιστους. Ως μια ουσιαστικά βρετανική μάρκα, επιλέξαμε τη βρετανική ορθογραφία, ωστόσο το νόημα είναι καθολικό.

Πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2030

Με αυτό το νέο προϊόν δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας για την πλήρη ηλεκτροδότηση ολόκληρης της γκάμας προϊόντων μας έως το 2030, που σηματοδοτεί τη χρονιά που η Rolls-Royce δεν θα ασχολείται πλέον με την παραγωγή ή την πώληση προϊόντων με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η Spectre είναι η ζωντανή εκπλήρωση της προφητείας του Τσαρλς Ρολς. Η υπόσχεσή μου, που έγινε για λογαριασμό της Rolls-Royce Motor Cars, τηρείται. Τώρα ξεκινάμε ένα ιδιαίτερο έργο. Είμαι υπερήφανος που θα συνεχίσουμε να ωθούμε τις πιο προοδευτικές και επιδραστικές γυναίκες και άνδρες στον κόσμο σε ένα λαμπρό, εξηλεκτρισμένο μέλλον».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA