Μενού
  • Α-
  • Α+

Πολύ συχνά αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονται με καλλιτέχνες για να αναδείξουν και να προωθήσουν τα μοντέλα τους. Αυτό έκανε και η Lamborghini, δίνοντας στον Ιταλό ζωγράφο Πάολο Τροΐλο μια Huracán EVO για να την οδηγήσει και να πάρει έμπνευση. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας έχει τίτλο «Minotauro» (Μινώταυρος) και εκτίθεται στο Μιλάνο από τις 4 έως τις 13 Νοεμβρίου.

Ο 49χρονος Πάολο Τροΐλο είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ζωγράφου, καθώς αντί για πινέλα χρησιμοποιεί τα δάχτυλά του για να δημιουργεί, χρησιμοποιώντας ως θέμα το ανδρικό σώμα. Αυτό έκανε και πάνω στο αμάξωμα της Huracán EVO, θέλοντας να αναδείξει το δυναμισμό του αυτοκινήτου και να τον συνδυάσει με το μύθο του Μινώταυρου, που όπως γνωρίζουμε ήταν μισός άνθρωπος και μισός ταύρος.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει η παραδοχή του Τροΐλο, ότι η εμπειρία του με τη Huracan τον έκανε να αλλάξει άποψη για την ταχύτητα, την οποία δεν είχε σε ιδιαίτερη υπόληψη μέχρι τώρα: «Χρόνος. Είμαι ερωτευμένος με την ιδέα της βραδύτητας και πάντα την υποστήριζα ως κλειδί για την απόλαυση, τον πολιτισμό, την ομορφιά και την επιτυχία. Αλλά υπάρχουν κάποιες συναντήσεις που σε αλλάζουν. Βλέποντας και δοκιμάζοντας τη Lamborghini Huracán EVO, κατάλαβα ότι υπάρχουν επίσης πράγματα που μπορούν να απελευθερώσουν την ίδια ενέργεια με επιτάχυνση, με ταχύτητα, με ορμή. Άκουσα τον ήχο του ανέμου να δυναμώνει καθώς ο χώρος στένευε και ο χρόνος παραμορφωνόταν: ένιωσα έναν άνεμο να ρέει και τον χρησιμοποίησα για να ζωγραφίσω πάνω στην ίδια τη μούσα, την έμπνευση αυτών των συναισθημάτων: τη Huracán, το δικό μου Minotauro».

Ο Κρίστιαν Μάστρο, Διευθυντής Μάρκετινγκ της Lamborghini, μίλησε για αυτήν τη συνεργασία: «Ήταν έμπνευση να γνωρίσω τον Πάολο Τροΐλο και την καλλιτεχνική του εκφραστικότητα. Στην εταιρεία μας είμαστε εξοικειωμένοι με την τέχνη και τον τρόπο που πάντα επηρέαζε τα αυτοκίνητά μας. Ωστόσο, όταν το προϊόν μας και τα συναισθήματα που φέρνει ενώνονται με τις ευαισθησίες ενός καλλιτέχνη όπως ο Τροΐλο, δημιουργείται κάτι διαφορετικό και εξαιρετικά μοναδικό όπως το 'Minotauro', και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό».

Η Huracán EVO είναι ένα διθέσιο κουπέ της Lamborghini με ιδιαίτερα εντυπωσιακές επιδόσεις. Πίσω από τα καθίσματα έχει έναν V10 ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 640 ίππους (στις 8.000 σ.α.λ.) και 600 Nm ροπής (στις 6.500 σ.α.λ.) και στέλνει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη. Τα νούμερα αυτά σημαίνουν ότι το βάρος 1422 κιλών αυτοκίνητο φτάνει από στάση τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα και τα 200 χλμ/ώρα σε 9 δευτερόλεπτα. Η μέγιστη ταχύτητά του ξεπερνά τα 325 χλμ/ώρα, ενώ ακινητοποιείται από τα 100 χλμ/ώρα μέσα σε μόνο 31,9 μέτρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA