Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα μελέτη από το Ηνωμένο Βασίλειο κάνει έναν πολύ τολμηρό ισχυρισμό για τη συμπεριφορά ορισμένων οδηγών. Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη φτάνει στο σημείο να υποδηλώνει ότι οι οδηγοί BMW εμφανίζουν «τον μεγαλύτερο αριθμό ψυχοπαθητικών τάσεων από οποιονδήποτε άλλο οδηγό στο δρόμο», με τους οδηγούς της Audi να ακολουθούν στενά στη δεύτερη θέση.

Η μελέτη διεξήχθη από την Scrap Car Comparison και την εταιρεία έρευνας αγοράς 3Gem νωρίτερα αυτόν τον μήνα και περιελάμβανε έρευνες σε 2.000 οδηγούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε συμμετέχων δήλωσε τη μάρκα και το χρώμα του αυτοκινήτου που οδηγεί αυτήν τη στιγμή και στη συνέχεια πραγματοποίησε ένα τεστ ψυχοπάθειας με βαθμολογία από 0 έως 36. Οι βαθμολογίες μεταξύ 0-18 υποδηλώνουν υγιή άτομα, αλλά η ψυχοπάθεια θεωρείται «πιθανό» για όσους σκόραραν μεταξύ 19-26 και «πολύ πιθανή» για οτιδήποτε πάνω από 27.

Οι οδηγοί BMW ήρθαν πρώτοι με μέσο όρο βαθμολογίας 12,1 και ακολούθησαν οι οδηγοί της Audi με 11,7 στη δεύτερη θέση. Σύμφωνα με τα άτομα που διεξήγαγαν την έρευνα, «τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι αυτοί οι οδηγοί μπορεί να είναι πιο πιθανό να εκδηλώσουν ψυχοπαθητικά χαρακτηριστικά όπως επιφανειακή γοητεία, μεγαλειώδη αίσθηση αυτοεκτίμησης και έλλειψη τύψεων ή ενοχής».

Από εκεί και πέρα, οι μέσες βαθμολογίες είναι πολύ χαμηλές για να υποδεικνύεται οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα. Η Fiat έρχεται τρίτη με μέσο όρο 7,0, ακολουθούμενη από τις Mazda (6,4), Honda (6,3), Ford (6,1), Mercedes-Benz (5,9), Citroen (5,8), Volkswagen (5,4) και η Hyundai (5,3) κλείνει την πρώτη δεκάδα. Από τη θέση 11 έως το 20 έχουμε Renault (5,3), Volvo (5,2), Nissan (5,0), Peugeot (4,8), Toyota (4,7), Vauxhall (Opel) (4,7), Seat (4,3), Kia (4,2). ), και Skoda (4.2).

Πρέπει ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι το δείγμα είναι πολύ μικρό και τόσο η δειγματοληψία όσο και η μέθοδος δεν ήταν ιδιαίτερα επιστημονικές για να εξαχθεί οποιοδήποτε συμπέρασμα από αυτήν την έρευνα. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA