Μενού
  • Α-
  • Α+

Όντας αμιγώς ηλεκτροκίνητο και με την ολοκληρωμένη γκάμα ψηφιακών χαρακτηριστικών που διαθέτει, η BMW iX αντιπροσωπεύει μια νέα εποχή στη μετακίνηση. Επιπλέον, λειτουργεί στο υψηλότερο επίπεδο ασφάλειας, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP) - του ινστιτούτου προστασίας των καταναλωτών που ειδικεύεται στην ασφάλεια του αυτοκινήτου. 

Το Euro NCAP απένειμε στην BMW iX την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία πέντε αστέρων στην αξιολόγηση ασφάλειας του Euro NCAP. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος δοκιμών, το οποίο εντατικοποιήθηκε περαιτέρω το 2020, η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group εντυπωσίασε τόσο με την εξαιρετική προστασία των επιβατών όσο και με τα προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, τα οποία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην πρόληψη ατυχημάτων.

Η BMW iX πέτυχε βαθμολογίες πέντε αστέρων σε όλες τις κατηγορίες δοκιμών ασφαλείας του Euro NCAP. Στην αξιολόγηση της προστασίας των ενηλίκων επιβατών, οι δοκιμαστές τόνισαν μεταξύ άλλων την αποτελεσματικότητα του νέου διαδραστικού αερόσακου μεταξύ των καθισμάτων οδηγού και συνοδηγού, ο οποίος παρέχει πρόσθετη προστασία έναντι τραυματισμού σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης. Η ασφάλεια των παιδιών στο πίσω μέρος του BMW iX έλαβε επίσης την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία τόσο για μετωπικές όσο και για πλευρικές συγκρούσεις.

Η ολοκληρωμένη φιλοσοφία ασφάλειας της BMW iX διασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας των επιβατών. Αυτό περιλαμβάνει εξαιρετικά ελαστικές δομές στήριξης και επακριβώς σχεδιασμένες ζώνες παραμόρφωσης που απορροφούν την πρόσκρουση μιας σύγκρουσης και την κρατούν μακριά από την καμπίνα επιβατών. Η δομή του αμαξώματος της BMW iX συνδυάζει μια φιλοσοφία διαστημικού πλαισίου αλουμινίου με ένα «κλουβί» από άνθρακα για την καμπίνα επιβατών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA