Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα αθλητικά βραβεία Laureus είναι ένας από τους μεγαλύτερους θεσμούς βράβευσης στον αθλητικό τομέα. Η Laureus σε συνεργασία με την SportsPro συμπεριέλαβαν την Nissan φέτος ανάμεσα στους διακριθέντες στον τομέα των εταιρικών σημάτων που πρωτοστατούν στο θετικό κοινωνικό και οικολογικό αντίκτυπο μέσω του αθλητισμού.

Η βράβευση στο Laureus Sport for Good Index προήλθε από την εμπλοκή της Nissan σε πολλά αθλητικά γεγονότα τα οποία προβάλουν τις βιώσιμες λύσεις στις μετακινήσεις. Ένα από αυτά είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula E το οποίο έχει να κάνει με ηλεκτρικά μονοθέσια και η Nissan ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αποκτήσουν ένα ηλεκτρικό όχημα μέσω του πρωταθλήματος. Ακόμα μια σημαντική επιρροή της Nissan έχει να κάνει με την ηλεκτροκίνηση και τον τρόπο που την προωθεί η εταιρεία μέσω του αθλητισμού.

Για παράδειγμα, στην έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άγιαξ στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας, η Nissan έχει συνεργαστεί με λοιπούς εταίρους για την προμήθεια μπαταριών EV δεύτερου κύκλου ζωής, με στόχο τη δημιουργία του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού συστήματος αποθήκευσης ενέργειας που είναι εγκατεστημένο στο γήπεδο.

Η Nissan είναι από τις εταιρείες που έχουν δεσμευτεί πως μέχρι το 2050 θα έχουν μηδενίσει τις εκπομπές άνθρακα, σύμφωνα με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η εκκίνηση προς αυτήν την κατεύθυνση θα γίνει με τη δέσμευση ότι από το 2030 και έπειτα θα προσφέρει μόνο εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ενώ το μακροπρόθεσμο όραμα είναι το 70% των υλικών να είναι από ανανεώσιμες πηγές και πόρους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA