Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πορεία του πλήρη εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων δρόμου βελτιώνεται καθημερινά και η MINΙ ανακοίνωσε πως πλέον 1 στα 5 μοντέλα της που κυκλοφορούν είναι αμιγώς ηλεκτρικό. Το ποσοστό αυτό της βρετανικής φίρμας φτάνει στο 23,6%. Για το 2021 ανακοίνωσε μάλιστα πως διέθεσε 10.140 ηλεκτρικά οχήματα στη Γερμανία που είναι η μεγαλύτερη αγορά της. Το ίδιο έτος σημείωσε συνολικά 43.004 πωλήσεις στη χώρα. 

Η MINI έχει εισέλθει δυναμικά στον τομέα του εξηλεκτρισμού, με το MINI Electiric να σημειώνει άυξηση στις πωλήσεις του κατά 132%. Σε συνδυασμό με το MINI Cooper SE Countryman plug-in hybrid, τα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της βρετανικής φίρμας σημείωσαν αύξηση κατά 70%. Μάλιστα το Countryman θα γίνει το επόμενο μοντέλο που θα έχει αμιγώς ηλεκτρική έκδοση από το 2023 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Λειψίας.

Η επικεφαλής της MINI Γερμανίας, Ούλρικε Βον Μίρμπαχ, δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την πορεία της εταιρείας στο 2021: «Το 2021, παραδώσαμε συνολικά 10.140 οχήματα MINI Electric στους αγοραστές τους. Αυτό σημαίνει ότι ήδη κυκλοφορούν σχεδόν 15.000 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα MINI στους δρόμους της Γερμανίας. Είμαστε περήφανοι για την τεράστια επιτυχία που έχει σημειώσει το αμιγώς ηλεκτρικό MINI από το Μάρτιο του 2020 που κυκλοφόρησε στην αγορά». 

Όσο για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μάρκας, η Βον Μίρμπαχ σημείωσε: «Όπως το πρώτο Mini έφερε μία νέα διάσταση στην κινητικότητα της εποχής πριν από 60 περίπου χρόνια, τώρα κάνουμε το επόμενο βήμα, καθώς γινόμαστε μία αμιγώς ηλεκτρική μάρκα από τις αρχές της δεκαετίας του 2030».

Στις 30 Δεκεμβρίου του 2021 πραγματοποιήθηκε η παράδοση του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE υπ'αριθμόν 10.000, υπό την παρουσία της Βον Ούλρικε Μίρμπαχ στο BMW Welt.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA