Μενού
  • Α-
  • Α+

Η πιο ιδιαίτερη BMW που θα κυκλοφορεί στους δρόμους είναι αναμφίβολα η M850i xDrive Gran Coupé, την οποία δημιούργησε για λογαριασμό της γερμανικής μάρκας ο Τζεφ Κουνς. Ο 67χρονος Αμερικανός καλλιτέχνης, από τους διασημότερους σύγχρονους εκπροσώπους της Pop Art, συμφώνησε στις αρχές του 2020 για τη δημιουργία της έκδοσης περιορισμένης παραγωγής του Gran Coupe της Σειράς 8. 

Η έκδοση THE 8 X JEFF KOONS κάνει πρεμιέρα για το κοινό στην έκθεση τέχνης Frieze του Λος Άντζελες, έως τις 20 Φεβρουαρίου. Θα κατασκευαστούν συνολικά 99 αυτοκίνητα (δύο ανά εβδομάδα), ένα εκ των οποίων – με την υπογραφή του Κουνς στην πόρτα του χώρου αποσκευών – θα δημοπρατηθεί για φιλανθρωπικό σκοπό από τον οίκο Christie’s στις 4 Απριλίου, στη Νέα Υόρκη. Τα έσοδα θα διατεθούν στο Διεθνές Κέντρο για Εξαφανισμένα & Κακοποιημένα Παιδιά (ICMEC), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, τον οποίο υποστηρίζει ο Κουνς πάνω από 20 χρόνια.

«H έκδοση της BMW Σειράς 8 που δημιούργησα είναι το αυτοκίνητο των ονείρων μου! Είναι πολύ ξεχωριστό για μένα και ανέκαθεν, εδώ και πολύ καιρό, ήθελα να δημιουργήσω μία ειδική έκδοση μοντέλου της BMW. Είναι σπορ και απαστράπτουσα, ενώ την ίδια στιγμή είναι μινιμαλιστική και ουτοπική. Ανυπομονώ να την οδηγήσω και ελπίζω οι ιδιοκτήτες της να την απολαύσουν τόσο πολύ όσο κι εγώ. Στο αυτοκίνητο, οι γραμμές μεγαλώνουν καθώς εκτείνονται από το καπό στο πορτμπαγκάζ, δημιουργώντας μία αίσθηση κίνησης προς τα εμπρός, η οποία τονίζεται από τα στοιχεία ‘POP!’ και του ατμού. Το μπλε χρώμα εκφράζει την απεραντοσύνη του διαστήματος», δήλωσε ο Κουνς

«Ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της εταιρείας μας δεν έχει σχεδιαστεί μία τόσο περίτεχνη BMW όσο η THE 8 X JEFF KOONS. Ένα ‘κινούμενο γλυπτό' που όχι μόνο θα εκτίθεται ως πολυπόθητο συλλεκτικό είδος στα μουσεία αλλά θα αποτελεί κόσμημα και για το δρόμο ως μία γνήσια BMW», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ της BMW, Όλιβερ Τσίπσε

Στο αμάξωμα της THE 8 X JEFF KOONS συνδυάζονται έντεκα διαφορετικά χρώματα, με την παλέτα να περιλαμβάνει από μπλε μέχρι ασημί και από κίτρινο μέχρι μαύρο. Το πολύχρωμο εσωτερικό αποτελείται από υψηλών προδιαγραφών υλικά, δέρμα υψηλής ποιότητας και κάλυμμα ποτηροθήκης με το έμβλημα της έκδοσης και την υπογραφή του καλλιτέχνη. Στα καθίσματα χρησιμοποιείται συνδυασμός κόκκινου με μπλε που αντικατοπτρίζει τα χρώματα των υπερηρώων από το φανταστικό κόσμο των κόμικς καθώς και εκείνα του τμήματος επιδόσεων BMW M. Συνολικά, η γεμάτη ενέργεια και δυναμική σχεδίαση περιλαμβάνει στοιχεία pop art και γεωμετρικά μοτίβα, αποτίοντας φόρο τιμής στην πολυσύνθετη αισθητική της σπορ Σειράς 8 Gran Coupe. Κάθε όχημα συνοδεύεται από ένα μεγάλων διαστάσεων πιστοποιητικό, υπογεγραμμένο από τον Κουνς. Πέρα από την υπογραφής του Τσίπσε, περιλαμβάνει επίσης τον ατομικό αριθμό πλαισίου (VIN) του αντίστοιχου οχήματος.

Περισσότερες από 200 ώρες χειρονακτικής εργασίας χρειάστηκαν από εξειδικευμένους επαγγελματίες στα εργοστάσια της BMW στο Ντίνγκολφινγκ και το Λάντσχουτ μόνο για το βάψιμο του εξωτερικού, όπου δείγματα χρωμάτων συχνά εφαρμόζονταν με μεγεθυντικούς φακούς. Ο Κουνς πέρασε αρκετές ημέρες στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου του Ντίνγκολφινγκ, συζητώντας για τις σχεδιαστικές επιλογές με τη συμμετοχή των εργαζομένων της BMW. Ο καλλιτέχνης σχεδίασε επίσης το κάλυμμα του εγχειριδίου του οδηγού. Μία ακόμα υπογραφή του βρίσκεται στο κάλυμμα της ποτηροθήκης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA