Μενού
  • Α-
  • Α+

Εκτενή αναφορά στις συνέπειες του Πολέμου στην Ουκρανία έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου. Μιλώντας από την έδρα του Ομίλου, το Βόλφσμπουργκ, ο Χέρμπερτ Ντις χαρακτήρισε «συγκλονιστική» την ανθρώπινη τραγωδία που εκτυλίσσεται μετά την εισβολή της Ρωσίας. Παράλληλα προειδοποίησε για σημαντικές επιπτώσεις αν δεν σταματήσει σύντομα ο πόλεμος.

«Δεν μπορούμε ακόμη να αξιολογήσουμε τον πλήρη αντίκτυπο του Πολέμου στην Ουκρανία. Εάν όμως συνεχιστεί, θα απειλήσει σοβαρά την παγκόσμια τάξη που έφερε ελευθερία και ευημερία σε πολλά μέρη του κόσμου κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Σε ένα τέτοιο σενάριο, αυτή που θα υποφέρει περισσότερο είναι η Ευρώπη. Γι' αυτό έχουμε  καλέσει τους πολιτικούς από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν ώστε οι αντιμαχόμενες πλευρές να καταλήξουν σε λύση και να σταματήσει ο πόλεμος το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Ντις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Volkswagen Group, ενός εκ των τριών μεγαλύτερων ομίλων στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, είπε ότι φαίνονται ήδη οι επιπτώσεις του πολέμου στην παγκόσμια οικονομία, στις πρώτες ύλες στην εφοδιαστική αλυσίδα. «Η Volkswagen αποφάσισε να σταματήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στη Ρωσία αλλά και την εξαγωγή οχημάτων προς τη χώρα. Παράλληλα συνεχίζουμε να καταβάλλουμε στους εργαζόμενους μας στη Ρωσία το 80% των μισθών τους, ενώ επίσης παρέχουμε ανταλλακτικά στους κατόχους αυτοκινήτων μας στη χώρα».

Όσον αφορά την ανθρωπιστική βοήθεια προς τους κατοίκους της Ουκρανίας, ο Χέρμπερτ Ντις ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Volkswagen έχουν δωρίσει άνω του 1 εκατ. ευρώ στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, ενώ κάθε μέλος του ΔΣ θα δωρίσει 50.000 ευρώ για διάφορες ανθρωπιστικές οργανώσεις. Επιπλέον, η Skoda και η Volkswagen παρέχουν οχήματα σε αντίστοιχες οργανώσεις στην Τσεχία και την Πολωνία, για την υποδοχή των προσφύγων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA