Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα βραβεία Red Dot αποτελούν μια από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις στον χώρο της προϊοντικής σχεδίασης και κάθε χρόνο όλες οι μεγάλες μάρκες θέλουν να διακριθούν. Φέτος, το 2022, ήταν η σειρά της Peugeot να βραβευτεί έχοντας σε πρώτο πλάνο το καινούριο 308. Αυτό είναι το πρώτο αυτοκίνητο της γαλλικής φίρμας που κατακτά βραβείο Red Dot με το νέο σήμα της Peugeot.

Η επιτροπή των Red Dot Awards αποτελείται από 50 μέλη και αξιολόγησαν την εμφάνιση, τη σχεδίαση, την ποιότητα και όλες τις καινοτομίες του 308. Εκείνο που εντυπωσίασε περισσότερο είναι φυσικά η εξωτερική εμφάνιση η οποία αναδεικνύει το δυναμισμό, την πολυτέλεια και την έξυπνη αρχιτεκτονική του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό την παράσταση έκλεψε το σύστημα i-Cockpit 3D το οποίο παρέχει απίστευτες δυνατότητες infotainment με την οθόνη αφής να έχει τη μορφή smartphone.

Το νέο Peugeot 308 διατίθεται σε ποικιλία κινητήρων, τόσο εσωτερικής καύσης, βενζίνης και πετρελαίου, όσο και σε υβριδικούς κινητήρες. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με εκλεπτυσμένα φωτιστικά σώματα LED, καθίσματα AGR για μέγιστη εργονομία, ενώ το νέο 308 είναι το πρώτο μοντέλο της Peugeot που βραβεύεται με το νέο σήμα της μάρκας.

Η Λίντα ΤΖάκσον, CEO της Peugeot, σχολίασε για αυτήν τη μεγάλη επιτυχία: «Είμαστε υπερήφανοι που λαμβάνουμε το πολυπόθητο αυτό βραβείο για το νέο Peugeot 308. Το νέο σήμα συμβολίζει τη φροντίδα και το πάθος που επενδύθηκαν για τη δημιουργία του μοντέλου: μοναδική εμφάνιση, δεξιοτεχνία, τεχνολογική υπεροχή, ακρίβεια και καινοτομία χαρακτηρίζουν τη σχεδίασή του. Αυτό το βραβείο, το πλέον σημαντικό στον τομέα της σχεδίασης, δείχνει ότι έχουμε κάνει σωστές επιλογές, όσον αφορά στο design του μοντέλου μας».

Ο θεσμός των βραβείων Red Dot Design ιδρύθηκε το 1955 και έκτοτε αποτελεί διεθνώς ένα συνώνυμο της επιτυχία και της ποιότητας, όσον αφορά στη σχεδίαση. Η επιτροπή του αποτελείται από 50 ειδικούς από διάφορους κλάδους του διεθνούς στερεώματος: σχεδιαστές, αρχιτέκτονες και καθηγητές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA