Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Nissan χαράζει σταθερά την πορεία της προς ένα βιώσιμο μέλλον και ενισχύει  τη θέση της στην ευρωπαϊκή αγορά με την παρουσίαση μιας νέας, «εξηλεκτρισμένης» γκάμας μοντέλων, που έρχονται στα τέλη του καλοκαιριού. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία της στην ηλεκτροκίνηση, η Nissan πατάει το γκάζι προς  ένα ηλεκτρικό μέλλον, με την πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων,  μέχρι σήμερα.

Μετά την απόφαση να μην επενδύσει στο Euro 7 για επιβατικά αυτοκίνητα, η Nissan δεν θα παρουσιάσει κανένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο αμιγώς με κινητήρα εσωτερικής καύσης στην Ευρώπη, από το 2023. Επομένως, η Nissan αναμένει το 75% του μείγματος πωλήσεών της στην Γηραιά Ήπειρο  να είναι «εξηλεκτρισμένο» έως το 2026, με φιλοδοξία να φτάσει το 100% μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

«Η Nissan οδεύει προς ένα «εξηλεκτρισμένο» μέλλον, με την Ευρώπη να πρωτοστατεί. Έχουμε δημιουργήσει μια σαφή κατεύθυνση μέσω του Ambition 2030 και με τη νέα μας «εξηλεκτρισμένη» γκάμα  ανοίγουμε πραγματικά το δρόμο για ένα βιώσιμο μέλλον», δήλωσε ο Γκιγιόμ Καρτιέ, Πρόεδρος της  Nissan AMIEO.

Εκτός από τα αυτοκίνητα, η Nissan εργάζεται πάνω σε ένα ολοκληρωμένο Ενεργειακό Οικοσύστημα EV, το οποίο διερευνά πρωτοβουλίες για τη βελτιστοποίηση και την επέκταση των δυνατοτήτων διαχείρισης ενέργειας των μπαταριών. Το οικοσύστημα της Nissan, EV36Zero, που εδρεύει στο εργοστάσιο του Sunderland στο Ηνωμένο Βασίλειο,  συνδυάζει την παραγωγή οχημάτων και μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θέτοντας το πλαίσιο για το μέλλον της παραγωγής οχημάτων στην αυτοκινητοβιομηχανία. 

Με την εισαγωγή της υβριδικής τεχνολογίας στο Juke, του e-POWER στο Qashqai και στο X-Trail και με το λανσάρισμα του EV Ariya στα τέλη του καλοκαιριού, το 2022 σηματοδοτεί τη χρονιά όπου η Nissan θα προσφέρει λύσεις ηλεκτροκίνησης που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των υποψήφιων αγοραστών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA