Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα τελευταία χρόνια η Lancia είχε παρουσία αποκλειστικά στην Ιταλία, με μοναδικό μοντέλο τη… γερασμένη Ypsilon. Τώρα όμως, ως μέλος του Ομίλου Stellantis, η ιταλική μάρκα αναγεννιέται και ετοιμάζεται για την εποχή της ηλεκτροκίνησης. Όπως ανακοινώθηκε, θα κυκλοφορήσει τρία νέα μοντέλα, ένα κάθε δύο χρόνια, σκοπεύοντας να καλύψει το 50% της αγοράς. Ανάμεσά τους θα είναι σύμφωνα με δημοσιεύματα ένα σουπερμίνι (ο αντικαταστάτης της Ypsilon), ένα μεσαίο μοντέλο (θα ονομάζεται Aurelia) και ένα compact crossover (με το θρυλικό όνομα Delta).

Το δεκαετές στρατηγικό πλάνο της Lancia δίνει έμφαση σε τρεις πυλώνες: βιωσιμότητα, εστίαση στον πελάτη και υπευθυνότητα. Κάνοντας χρήση της  διαθέσιμης τεχνολογίας του Ομίλου Stellantis, η Lancia από το 2026 και μετά θα λανσάρει και από το 2028 θα πουλά μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Εντός του δευτέρου τριμήνου του 2022 θα ανακοινώσει το πλάνο αναδιάρθρωσης στην Ευρώπη, το οποίο περιλαμβάνει 100 νέες εκθέσεις σε μεγάλες πόλεις. Δεν έχει ανακοινωθεί πάντως αν σε αυτές περιλαμβάνονται και πόλεις της χώρας μας.

Η Lancia θα κάνει εκτεταμένη χρήση βιώσιμων υλικών, με το 50% των επιφανειών – με τις οποίες θα έρχονται σε επαφή οι επιβάτες – να προέρχονται από ανακυκλωμένα ή φιλικά προς το περιβάλλον υλικά. Έμφαση θα δοθεί στην αλληλεπίδραση ανάμεσα στον άνθρωπο και το αυτοκίνητο, με λογισμικό που θα επιτρέπει τον εύκολο έλεγχο κάθε λειτουργίας.

«Το μέλλον της Lancia είναι ήδη εδώ και από τα τέλη του 2022 θα προσφέρουμε την πρώτη γεύση της νέας πορείας που θα μας επιτρέψει να γίνουμε μία αξιόπιστη μάρκα στην πολυτελή κατηγορία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lancia, Λούκα Ναπολιτάνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA