Μενού
  • Α-
  • Α+

Για 8η χρονιά, οι εκπαιδευόμενοι σχεδιαστές και μηχανολόγοι της ακαδημίας της Skoda παρουσίασαν το δικό τους πρωτότυπο όχημα. Αυτή τη φορά μετέτρεψαν το Kamiq σε… Afriq, ένα rally car μήκους 4,36 μέτρων που βασίζεται στο μικρό SUV της τσέχικης μάρκας. Το όνομα παραπέμπει στο Ράλλυ Ντακάρ που διεξαγόταν στην Αφρική, αλλά και στις δράσεις κοινωνικής υπευθυνότητας που πραγματοποιεί το Volkswagen Group στην ήπειρο.

Υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών τους και σε συνεργασία με στελέχη της Skoda, οι φοιτητές χρειάστηκαν τέσσερις μήνες για να ολοκληρώσουν το project, εργαζόμενοι συνολικά επί 2.000 ώρες. Το Kamiq δέχτηκε πλήθος επεμβάσεων (όπως η τοποθέτηση κλωβού ασφαλείας και συστήματος τετρακίνησης) προκειμένου να μετατραπεί από ένα οικογενειακό SUV σε ένα… άγριο αγωνιστικό.

Οι πίσω πόρτες ενσωματώθηκαν στο αμάξωμα ώστε να βελτιωθεί η ακαμψία, οι θόλοι των τροχών και οι προφυλακτήρες μεγάλωσαν, η ανάρτηση ενισχύθηκε και η απόσταση από το έδαφος αυξήθηκε στα 18 εκατοστά. Η τετρακίνηση προέρχεται από την Octavia 4x4, ενώ ως κινητήρας επελέγη ο 2.0 TSI με 190 ίππους, που συνδυάζεται με το αυτόματο κιβώτιο DSG, επτά σχέσεων. 

Έμπνευση για τους δημιουργούς του Afriq όσον αφορά τα αυτοκόλλητα, το άνοιγμα στην οροφή και την πίσω αεροτομή, αποτέλεσε το αγωνιστικό Fabia Rally2 evo. Παρά το γεγονός ότι τα μηχανικά μέρη που προέρχονται από την Octavia είναι βαρύτερα από αυτά του Kamiq, αλλά και την προσθήκη του κλωβού ασφαλείας, το συνολικό βάρος του Afriq είναι μικρότερο κατά σχεδόν 100 κιλά. Στο εσωτερικό υπάρχουν μόνο τα απαραίτητα, όπως τα αγωνιστικά καθίσματα και το σύστημα πυρόσβεσης.

«Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του project, οι εκπαιδευόμενοι διδάχτηκαν μία σειρά από τεχνικές που στο μέλλον θα αποτελούν κομμάτι της δουλειάς του. Το Afriq είναι το πιο συνεργατικό από όλα τα προηγούμενα project, καθώς ασχολήθηκαν ειδικοί από τη Skoda Motorsport αλλά και τα τμήματα ανάπτυξης, παραγωγής και σχεδίασης», δήλωσε ο εκπαιδευτής Ίβο Φόλμαν που ηγήθηκε του project.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA