Μενού
  • Α-
  • Α+

Με την πανευρωπαϊκή δημοσιογραφική παρουσίαση στην Κοπεγχάγη, η Toyota λανσάρει στη Γηραιά Ήπειρο το bZ4X. Πρόκειται για ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με το οποίο η ιαπωνική εταιρεία θα διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο στην κατηγορία που θα γίνει η πιο δημοφιλής στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

Με μήκος στα 4,69 μέτρα, το bZ4X είναι παραπλήσιο του RAV4 σε μέγεθος, όμως η χρήση της αποκλειστικής για ηλεκτρικά αυτοκίνητα πλατφόρμας-TNGA του προσφέρει πλούσιους χώρους για τους επιβάτες και τις αποσκευές. Είναι διαθέσιμο τόσο σε προσθιοκίνητη όσο και σε τετρακίνητη έκδοση, με ένα και δύο ηλεκτρικά μοτέρ αντίστοιχα. 

Στην πρώτη περίπτωση η μέγιστη ισχύς είναι 204 ίπποι και η ροπή 265 Nm, ενώ στη δεύτερη η συνδυαστική ισχύς είναι 218 ίπποι και η ροπή 336 Nm. Και στις δύο εκδόσεις, η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χλμ/ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 71,4 kWh και προσφέρει αυτονομία άνω των 500 χλμ. (ανάλογα την έκδοση). Καλύπτεται με εγγύηση 10 ετών από την Toyota (ή για 240.000 χλμ), για το 90% της απόδοσής της. Το εντυπωσιακό είναι ότι η μπαταρία θα μπορεί να φορτίζει και μέσω ηλιακού πάνελ στην οροφή του SUV!

Το λανσάρισμά του στην ελληνική αγορά θα γίνει τον προσεχή Ιούλιο, σε τιμές από 49.900 ευρώ για το προσθιοκίνητο μοντέλο. Το τετρακίνητο bZ4X αναμένεται να κοστίζει επιπλέον 3.000 ευρώ. Οι τιμές πάντως υποχωρούν σημαντικά μέσω της κρατικής επιδότησης που παρέχει το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», καθώς το μέγιστο όφελος είναι 8.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA