Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρουσία του επικεφαλής σχεδιαστή του αμαξώματος της Tonale, Αλέξανδρου Λιώκη, έκανε πρεμιέρα στη χώρα μας το νέο premium C-SUV της Alfa Romeo. Σηματοδοτώντας την «Μεταμόρφωση» της ιταλικής μάρκας στη νέα εποχή της αυτοκίνησης, η Tonale προσφέρει σύγχρονες τεχνολογίες και προηγμένα υβριδικά σύνολα. Το νέο μοντέλο βρίσκεται ήδη στις εκθέσεις της Alfa Romeo στην Ελλάδα.

Όπως εξήγησε ο κ. Λιώκης κατά την παρουσίαση του μοντέλου, η Tonale χαρακτηρίζεται από την λιτότητα στις γραμμές, τις αρμονικές αναλογίες, αλλά και τα ξεχωριστά σχεδιαστικά στοιχεία, πολλά εκ των οποίων, όπως τα 3+3 full-LED φωτιστικά σώματα και το τριγωνικού σχήματος πίσω παρμπρίζ έχουν τις ρίζες τους στην ιστορία της μάρκας. Με έμπνευση από την πλούσια παράδοση της μάρκας, αλλά χωρίς ίχνος ρετρό αίσθησης, η Tonale επιβάλει την παρουσία της με έναν κομψό, όσο και διακριτικό τρόπο, αξιοποιώντας τη φιλοσοφία που εκφράζει η Ρωμαϊκή τέχνη και ο αρχαιοελληνικός πολιτισμός.  

Τα νέα υβριδικά συστήματα 48V περιλαμβάνουν εκδόσεις 130 και 160 ίππων από τον κινητήρα βενζίνης 1.5 της Tonale. Χάρη στην παρουσία ενός ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων, το SUV της Alfa Romeo μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για μικρές αποστάσεις. H μεικτή κατανάλωση είναι 5,9 λίτρα ανά 100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 135 γρ/χλμ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα διαρκεί 9,9 δευτερόλεπτα για την έκδοση με τους 130 ίππους και 8,8 δλ. για αυτήν με τους 160. Η αντίστοιχη μέγιστη ταχύτητα είναι 195 χλμ/ώρα και 210 χλμ/ώρα.

Τόσο οι εκδόσεις με το σύνολο Hybrid 48V και diesel MTJ 130hp, όσο και η Plug-in Hybrid Q4 275hp που αναμένεται να είναι διαθέσιμη πριν το τέλος της χρονιάς, εφοδιάζονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων που προσφέρουν και «χειροκίνητη» επιλογή. Χάρη στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα “Drive Now”, η Tonale είναι διαθέσιμη με 274 ευρώ/μήνα, ενώ όλες οι εκδόσεις της καλύπτονται από 5ετη εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως και 200.000 χλμ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA