Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο δεύτερο έτος εφαρμογής του έχει περάσει το πρόγραμμα «Αστυπάλαια -  Έξυπνο και αειφόρο νησί», που από κοινού υλοποιούν η Ελληνική Δημοκρατία και o Όμιλος Volkswagen. Στον τομέα της έξυπνης κινητικότητας άρχισε και επίσημα, με το συντονισμό από την Kosmocar, η λειτουργία της υπηρεσίας vehicle sharing “astyGO”. Πρόκειται για ενοικίαση και κοινή χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, τόσο από τους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες του νησιού.

Η υπηρεσία αυτή, σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες δρομολογίων “ASTYBUS”, ολοκληρώνουν το καινοτόμο οικοσύστημα έξυπνης και οικολογικής μετακίνησης στο νησί της Αστυπάλαιας. Πλέον όλες οι ανάγκες μετακίνησης στο νησί μπορούν να πραγματοποιηθούν μέσω της εφαρμογής “astyMOVE”,  ενσωματώνοντας με καινοτόμο τρόπο όλες τις υπηρεσίες στο smartphone του επισκέπτη και του μόνιμου κατοίκου της Αστυπάλαιας. Η  εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε συσκευές με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS.

Η υπηρεσία “astyGO” πραγματοποιείται με την χρήση των ηλεκτρικών Volkswagen e-up! και ID.3, του e-scooter Seat MO 125 και των ηλεκτρικών ποδήλατων της Ducati. Η υπηρεσία καλύπτει τις ανάγκες μετακίνησης τόσο των τουριστών όσο και των μόνιμων κατοίκων.

Αντίστοιχα, η υπηρεσία “ASTYBUS” προσφέρεται με την χρήση του ηλεκτρικού SUV Volkswagen ID.4  προσδίδοντας στους χρήστες μία εντελώς νέα εναλλακτική μετακίνησης προς και από όλους τους δημοφιλείς προορισμούς στην Αστυπάλαια. Από το φθινόπωρο του 2022, στον στόλο οχημάτων του ASTYBUS θα ενσωματωθεί το πολυαναμενόμενο ID.Buzz, το νέο ηλεκτρικό μίνι-βαν της Volkswagen. 

Ο αριθμός των ηλεκτρικών οχημάτων στην Αστυπάλαια αυξάνεται συνεχώς τόσο από τοπικούς θεσμούς της πολιτείας όσο και από τους ιδιώτες. Μετά την υιοθέτηση της ηλεκτροκίνησης πέρσι από τις Αστυνομικές Αρχές του νησιού, τις Υπηρεσίες του Αεροδρομίου και το Δήμο Αστυπάλαιας, τώρα προστίθεται και το πρώτο ηλεκτρικό ασθενοφόρο στην Ελλάδα, ένα e-Crafter, δωρεά του Ομίλου Volkswagen. 

Επίσης το πρώτο ηλεκτρικό ταξί μεταφέρει πελάτες σε όλο το νησί και πρόσφατα, οι πρώτοι ιδιώτες πελάτες παρέλαβαν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Volkswagen e-up! ID.3 και ID.4.  Στο σύνολό τους, ήδη από αυτό το καλοκαίρι κυκλοφορούν στην Αστυπάλαια 50 ηλεκτρικά οχήματα, με τις ανάγκες φόρτισης να καλύπτονται τόσο από το δίκτυο δημόσιας φόρτισης (20 σημεία φόρτισης) αλλά και από ιδιωτικούς φορτιστές των επιχειρήσεων φιλοξενίας και ενοικίασης οχημάτων. Επιπλέον, οι ιδιώτες έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν φορτιστές AC με επιδότηση μέσα από το πρόγραμμα e-Astypalea.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA