Μενού
  • Α-
  • Α+

Μετά την Lamborghini και η Ferrari «ενέδωσε» στην τάση της εποχής που θέλει τα SUV να είναι τα πιο δημοφιλή επιβατικά μοντέλα. Η Purosangue (σημαίνει «καθαρόαιμο» στα ιταλικά) αποτελεί την πρώτη δημιουργία από το Μαρανέλο στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το αεροδυναμικής σχεδίασης αμάξωμα με το μακρύ καπό, τη σπορ σιλουέτα και τους μεγάλους τροχούς, φθάνει σε μήκος τα 4,97 μέτρα, με το ύψος να αγγίζει τα 1,59 μ. Το μακρύ μεταξόνιο των 3 μέτρων και οι αντίθετα ανοιγόμενες πίσω πόρτες δημιουργούν ένα ευρύχωρο εσωτερικό για τους 4 επιβάτες.  Στο παρελθόν υπήρχαν μοντέλα της Ferrari με 2+2 θέσεις (οι δύο πίσω απευθύνονταν σε παιδιά), όμως η Purosangue είναι ένα πραγματικό τετραθέσιο αυτοκίνητο και άρα το πιο πρακτικό στην 75χρονη ιστορία της μάρκας, αν συνυπολογίσουμε και το χώρο αποσκευών των 473 λίτρων.

Για να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό και κόντρα στην τάση του downsizing, η Ferrari επέλεξε να εξοπλίσει την Purosangue με V12 κινητήρα. Για την ακρίβεια πρόκειται για το σύνολο χωρητικότητας 6,5 λίτρων που γνωρίζουμε από την 812 Superfast. Τοποθετημένος μπροστά, ο ατμοσφαιρικός κινητήρας (συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων) αποδίδει για την περίσταση 725 ίππους στις 7.750 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή των 716 Nm εμφανίζεται στις 6.250 σ.α.λ., όμως το 80% είναι διαθέσιμο από αρκετά χαμηλά, δηλαδή από τις 2.100 σ.α.λ. Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω εξελιγμένης έκδοσης του συστήματος τετρακίνησης 4RM-S της GTC4 Lusso. Πρεμιέρα κάνει στην Purosangue η ενεργή ανάρτηση μέσω του συστήματος True Active Spool Valve, που συνδυάζει 48βολτο μοτέρ και υδραυλικά αμορτισέρ.

Επιτυγχάνοντας ιδανική κατανομή βάρους 49/51%, η Purosangue υπόσχεται την αυθεντική συμπεριφορά μίας Ferrari σε ένα SUV αμάξωμα. Και βέβαια οι επιδόσεις είναι ανάλογες της παράδοσης της ιταλικής μάρκας: 0-100 χλμ/ώρα σε 3,3 δευτερόλεπτα, 0-200 χλμ/ώρα σε 10,6 δλ. και μέγιστη ταχύτητα άνω των 310 χλμ/ώρα για το αυτοκίνητο που ξεπερνά σε βάρος τα 2.000 κιλά. Όσο για την τιμή της, η Ferrari δεν ανακοίνωσε κάτι σχετικό όμως εικάζουμε ότι θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ τις 812 Superfast.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA