Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα κινητά τηλέφωνα μπορεί να αποτελούν την κύρια αιτία απόσπασης της προσοχής των οδηγών εντός πόλεων, όμως με την κατάλληλη τεχνολογία σώζουν ζωές. Όπως με την εφαρμογή που αναπτύσσει η Ford στις Ηνωμένες Πολιτείες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Οχάιο αλλά και εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Commsignia, η T-Mobile και η Tome Software.

Η προσιτή τεχνολογία παρουσιάστηκε σε συνέδριο στο Λος Άντζελες και βασίζεται σε επικοινωνία των ευαίσθητων χρηστών των δρόμων (πεζοί, ποδηλάτες) με τα οχήματα που βρίσκονται πλησίον τους, μέσω smartphone.  Η σχετική εφαρμογή που θα βρίσκεται στο κινητό τηλέφωνο πεζών-ποδηλατών θα μπορεί μέσω σύνδεσης BLE (Bluetooth Low Energy) να γνωστοποιεί την ακριβή τους θέση στο συνδεδεμένο αυτοκίνητο Ford.

Σε περίπτωση που το όχημα εκτιμά ότι υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, το σύστημα Ford SYNC θα προειδοποιεί τον οδηγό τόσο οπτικά (προβάλλοντας στην οθόνη σχετικό γραφικό) όσο και ηχητικά. «Τα νέα μοντέλα της Ford που είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία Co-Pilot360 μπορούν να ανιχνεύουν πεζούς, ποδηλάτες, οδηγούς ηλεκτρικών πατινιών κ.α. και να ενεργοποιούν τα φρένα. Πλέον εξερευνούμε και άλλους τρόπους για τη βελτίωση ανίχνευσης ευαίσθητων χρηστών των δρόμων», δήλωσε σχετικά ο Τζιμ Μπουκόσκι, Εκτελεστικός Διευθυντής της Ford στο τμήμα Έρευνας και Προηγμένης Μηχανολογίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA