Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αυστηρή νομοθεσία στην Ευρώπη για τους ρύπους δεν αφήνει ανεπηρέαστες ούτε τις εταιρείες που κατασκευάζουν supercar. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Lamborghini, που σταματά την παραγωγή αυτοκινήτων με τον εμβληματικό V12 κινητήρα της. Η τελευταία Aventador με το συγκεκριμένο μοτέρ ήταν μία LP 780-4 Ultimae Roadster, που προορίζεται για πελάτη της ιταλικής μάρκας στην Ελβετία.

Η Aventador είχε κάνει πρεμιέρα στην έκθεση της Γενεύης το 2011, στην έκδοση LP 700-4. Οι αριθμοί παραπέμπουν στους 700 ίππους και στην κίνηση και στους 4 τροχούς. Έκτοτε η Aventador κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της Σαντ’Άγκατα Μπολονιέζε σε διάφορες εκδόσεις, φθάνοντας σε πωλήσεις τις 11.465 μονάδες.

Και αν ο αριθμός σας φαίνεται μικρός, η Aventador πούλησε περισσσότερο από όλα μαζί τα προηγούμενα μοντέλα της Lamborghini με V12 κινητήρα. «Ο V12 κινητήρας αποτελεί μέρος της παράδοσης της Lamborghini, από τις πρώτες μέρες της εταιρείας. Αποτελούσε την καρδιά μοντέλων όπως η Miura, η Diablo, η Countach και η Murciélago. Η Aventador άλλαξε τα δεδομένα όταν λανσαρίστηκε και αποτέλεσε τη ναυαρχίδα της Lamborghini για 11 έτη», δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Automobili Lamborghini, Στέφαν Βίνκελμαν.

Πλέον ο διάδοχος της Aventador θα εφοδιάζεται με υβριδική τεχνολογία, για τον περιορισμό της κατανάλωσης και των ρύπων.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA