Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη δική της πρόταση απέναντι στα SUV επιδόσεων, όπως η Ferrari Purosangue και η Lamborghini Urus, παρουσίασε η BMW. Η ΧΜ αποτελεί δημιουργία της BMW M, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Πρόκειται για ένα SUV (ή SAV όπως το αποκαλεί η BMW) μήκους 5,11 μέτρων και μεταξονίου 3,10 μέτρων.

Το υβριδικό σύστημα της ΧΜ περιλαμβάνει έναν V8 βενζίνης χωρητικότητας 4,4 λίτρων και έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, που ενσωματώνεται στο 8άρι κιβώτιο M Steptronic. Ο πρώτος αποδίδει 489 ίππους και ο δεύτερος 197 ίππους, με τη συνδυαστική ισχύ να φθάνει τους 653 ίππους (η μέγιστη ροπή ανέρχεται σε 800 Nm). 

Το ηλεκτρικό μοτέρ παίρνει ενέργεια από μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 25,7 kWh. Όλα τα παραπάνω μεταφράζονται σε επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα εντός 4,3 δευτερολέπτων και μέγιστη ταχύτητα 270 χλμ/ώρα. Η XM είναι το πρώτο αποκλειστικό μοντέλο της BMW M από την εποχή της θρυλικής Μ1. Εφοδιάζεται με την τετρακίνηση M xDrive, η οποία περιλαμβάνει και πρόγραμμα 4WD Sand, για οδήγηση σε… αμμόλοφους.

Η BMW XM θα κατασκευάζεται από τον προσεχή Δεκέμβριο αποκλειστικά στο εργοστάσιο του Σπάρτανμπεργκ, στη Νότια Καρολίνα. Η άφιξη των πρώτων αυτοκινήτων στις εκθέσεις της BMW θα γίνει την άνοιξη του 2023, με τις σημαντικότερες αγορές να είναι αυτές των ΗΠΑ, της Κίνας και της Μέσης Ανατολής. Αργότερα – και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2023 – θα προστεθεί μία ακόμα πιο δυνατή έκδοση. Η BMW XM LABEL RED θα γίνει το ισχυρότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής της BMW M, με 748 ίππους και 1.000 Nm ροπής!

Το κουμπί M Hybrid στην κεντρική κονσόλα της BMW XM χρησιμεύει για την επιλογή του κατάλληλου προγράμματος λειτουργίας: ELECTRIC για κίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων σε αποστάσεις έως 88 χλμ. και ταχύτητα έως 140 χλμ/ώρα, HYBRID και eCONTROL.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA