Μενού
  • Α-
  • Α+

Το τοπίο αλλάζει ραγδαία στην αυτοκίνηση και η ενημέρωση είναι σημαντική για να μπορούμε να πάρουμε τις ορθότερες αποφάσεις σχετικά με τι θα επιλέξουμε να οδηγούμε σήμερα και στο μέλλον.

Το τεύχος 91 του μεγαλύτερου περιοδικού για το αυτοκίνητο και τη μοτοσικλέτα, αφιερώνει 158 σελίδες σε μια προσπάθεια πληρέστερης γνωριμίας με το μέλλον της αυτοκίνησης, την ηλεκτροκίνηση. Και όπως πάντα, διαβάζεται δωρεάν, σε κάθε οθόνη, από όλες και όλους.

Συνεντεύξεις που δίνουν απαντήσεις για το μέλλον της αυτοκίνησης

Τεχνοκράτες της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά και στελέχη της δημόσιας διοίκησης σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων του gMotion για την ηλεκτροκίνηση αλλά και την αυτόνομη οδήγηση.

Ο Ματίας Στρουκ, υπεύθυνος στην Mercedes – Benz για την αυτόνομη οδήγηση, μας ξεναγεί στο σήμερα και στο αύριο αυτής της τεχνολογίας.

Ο Άγγελος Στεφανόπουλος, Project Manager της Kosmocar – Volkswagen για την ηλεκτροκίνηση στην Αστυπάλαια, μας δίνει όλες τις πληροφορίες για το πως ένα ελληνικό νησί εξελίσσεται σε πρότυπο για το μέλλον της κοινωνίας της κυκλοφορίας.

Ο Ισμαήλ Έρτουγκ, ευρωβουλευτής και εισηγητής της πρότασης για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μας δίνει πολύτιμα στοιχεία για το μέλλον κάθε ενεργειακού μοντέλου μετακινήσεων στο μέλλον.

Τέλος η Κα Αλεξάνδρα Σδούκου, Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μας εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τη μέχρι σήμερα δυναμική του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2».

Αυτοί που οδηγούν στο μέλλον της αυτοκίνησης

Οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν εδώ και δεκαετίες ξεκινήσει τις έρευνες για την ηλεκτροκίνηση και πλέον εργάζονται με ορίζοντα πέραν του 2030. Η Mercedes – Benz για παράδειγμα, μέσα από την Mercedes – EQ, έχει ήδη δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τεχνολογία αιχμής.

Η Renault, η οποία ήταν από τις πρώτες εταιρείες με ηλεκτρικά μοντέλα στο εμπόριο, μέσω της τεχνολογίας της F1 έχει δημιουργήσει μια μεγάλη γκάμα εξηλεκτρισμένων μοντέλων αλλά και αμιγώς ηλεκτρικών, που αναμένονται πολύ σύντομα.

Η Skoda, από την πλευρά της, διαθέτει τα αμιγώς ηλεκτρικά Enyaq iV και Enyaq iV Coupe, με ένα σπάνιο συνδυασμό κορυφαία ποιότητας, μεγάλων χώρων και συναρπαστικών επιδόσεων, ειδικά στην έκδοση RS.

Στους δύο τροχούς, η Daytona Best Electric κερδίζει τις εντυπώσεις τόσο με την εμπορική της επιτυχία, όσο και με την τεράστια γκάμα αμιγώς ηλεκτρικών μοτοσικλετών πόλης, τόσο για ιδιωτική όσο και για επαγγελματική χρήση.

Τα πιο συναρπαστικά ηλεκτρικά μοντέλα του σήμερα

Υπάρχει μέλλον για τον petrolhead οδηγό στην εποχή της ηλεκτροκίνησης; Ναι και μάλιστα λαμπρό είναι η απάντηση, και τη δίνουν μερικά από τα κορυφαία ηλεκτρικά αυτοκίνητα που διατίθενται στην αγορά.

Δοκιμάζουμε τις τρεις εκδόσεις Extended Range του Ford Mustang Mach-E, την Porsche Taycan 4S, την BMW i4 M50 και το Tesla Model Y Performance και ανακαλύπτουμε ότι η χαρά της οδήγησης δεν είναι απαραίτητο να έχει ως soundtrack το βρυχηθμό των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Το motorsport είναι ήδη στην ηλεκτρική εποχή

Μην ξεχνάμε, ότι ο κορυφαίος θεσμός των αγώνων αυτοκινήτων, η Formula 1, έχει ήδη από το 2014 υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ στο WRC η υβριδική εποχή ξεκίνησε φέτος και στο MotoGP ίσως αργήσει λίγο ακόμα, αλλά σίγουρα στο μέλλον ο ηλεκτρισμός θα επικρατήσει.

Απολαύστε το gMotion 91 και ό,τι και αν οδηγείτε, κάντε το με σύνεση, γνώση και καλή διάθεση.

Διαβάστε το gMotion 91 με ένα κλικ εδώ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA