Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Abarth παρουσίασε το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στο Fiat 500e και διαθέτει μια σειρά από αναβαθμίσεις εστιασμένες στην απόδοση. Το Abarth 500e φορά ένα ξεχωριστό bodykit, σε συνδυασμό με ένα πιο σπορ πλαίσιο, έναν πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, νέα προγράμματα οδήγησης και μια «Γεννήτρια ήχου» που το κάνει να βρυχάται σαν ένα βενζινοκίνητο Abarth.

Ξεκινώντας με τις αναβαθμίσεις του συστήματος μετάδοσης κίνησης, ο μονός ηλεκτροκινητήρας στο Abarth 500e παράγει 155 ίππους (113,7 kW) και 235 Nm ροπής, που αντιστοιχεί σε αύξηση 37 ίππων και 15 Nm σε σύγκριση με το Fiat 500e. Χάρη σε αυτήν την παραπάνω ισχύ, το ιταλικό hot hatch επιταχύνει από τα 0-100 km/h σε 7 δευτερόλεπτα, δηλαδή κατά 2 ολόκληρα δευτερόλεπτα ταχύτερα από το Fiat 500e.

Ο οδηγός του Abarth 500e μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε τρία modes. Το Turismo μειώνει την ισχύ στους 136 ίππους και τη ροπή στα 220 Nm. Το Scorpion Street παρέχει πρόσβαση σε πλήρη απόδοση ενώ μεγιστοποιεί την ανάκτηση ενέργειας, ενώ το Scorpion Track είναι για λειτουργία μέγιστης απόδοσης. Όσο για την αυτονομία, το Abarth 500e διατηρεί την μπαταρία 42 kWh, αλλά επωφελείται από ένα νέο σύστημα γρήγορης φόρτισης 85 kW.

Οπτικά, η πιο εντυπωσιακή αλλαγή στο Abarth 500e είναι το επανασχεδιασμένο εμπρός μέρος, όπου διατηρείται η χωρίς γρίλια μάσκα αλλά πλέον γράφει με μεγάλα γράμματα Abarth. Προχωρώντας στο πλάι, η εντυπωσιακή Acid Green απόχρωση, οι μοναδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών, τα γραφικά Abarth και οι πλαϊνές ποδιές διασφαλίζουν ότι δεν θα το μπερδέψετε με ένα Fiat. 

Για το λανσάρισμα του Abarth 500e, η εταιρεία ανακοίνωσε την έκδοση Scorpionissima που περιορίζεται στις 1.949 μονάδες τιμώντας το έτος ίδρυσης της εταιρείας. Το Scorpionissima διατίθεται αποκλειστικά είτε σε Acid Green είτε σε Poison Blue εξωτερικό χρώμα. Στο εσωτερικό, διαθέτει επένδυση Alcantara για το ταμπλό και τα σπορ bucket καθίσματα, ένθετα Titanium Grey, σήματα Acid Green Scorpion και ατσάλινα πεντάλ. Επιπλέον, η τυπική οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το infotainment Uconnect και το ψηφιακό ταμπλό οργάνων αποκτούν νέα γραφικά «Performance Pages» που είναι μοναδικά για το Abarth.

https://www.youtube.com/watch?v=QY8oW4bMVkU
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA