Έχουν περάσει 12 χρόνια από τότε που η Ford παρουσίασε στο Detroit το πρωτότυπο Bronco. Από τότε έχει κυλήσει φυσικά πολύ νερό στο αυλάκι, με την εταιρεία να έχει προχωρήσει πολλά πράγματα και το Bronco να ετοιμάζεται πλέον να αναγεννηθεί. Μάλιστα, εκτός από το Bronco θα ακολουθήσουν το 2020 ακόμα τέσσερα νέα SUV. Το Bronco, πάντως, θα αποτελεί ένα μεγάλο-μεσαίο μοντέλο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του και η τελική εμφάνιση είναι στοιχεία, τα οποία δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμη.

Επειδή και το Ranger θα ανανεωθεί το 2020, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, το Bronco να βασιστεί τεχνολογικά σε αυτό το pick up. Όταν η Ford ολοκλήρωσε το 1996 την -επί 30ετία- παραγωγή του Bronco, το αυτοκίνητο απείχε πολύ από τις αρχικές σκέψεις. Έτσι, προέκυψε ένα συμπαγές όχημα με άκαμπτους άξονες στην ανάρτηση, το οποίο πλησίαζε σε μεγάλο βαθμό το Jeep CJ, δηλαδή το Wrangler της εποχής. Στην πορεία, η Ford το αντικατέστησε με το τεράστιο Expedition.

Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Mark Fields, ανακοίνωσε στο Detroit ότι η εταιρεία σύντομα θα λανσάρει τέσσερα νέα εκτός δρόμου μοντέλα για την αγορά των ΗΠΑ. Βέβαια, οι ιθύνοντες της εταιρείας εκτιμούν πως το μερίδιο αγοράς των SUV τα επόμενα χρόνια θα αυξηθεί κατά 40%. Επομένως, η εγχώρια αγορά θα υποδεχθεί το γνωστό στην Ευρώπη Ecosport, αλλά και το μεσαίο pick up Ranger. Από την πλευρά του, ο ανταγωνισμός διαθέτει ήδη τα Chevrolet Colorado και Toyota Tacoma, τα οποία λόγω συμπαγών διαστάσεων έχουν καλές προοπτικές, τη στιγμή που η Ford διαθέτει μόνο το μεγάλο F-Series.

Οι προβλέψεις για το μέλλον των επόμενων Ford είναι οι εξής: Το Ranger θα εισέλθει στην αμερικανική αγορά. Μάλιστα, η παραγωγή θα γίνεται εντός των ΗΠΑ, στο Wayne του Michigan από το 2018. Επίσης, ένα νέο Ford Bronco, βασισμένο στο Ranger, θα ταίριαζε απόλυτα με την ιστορία της φίρμας, αφού η προαναφερθείσα μονάδα ήταν ο τόπος παραγωγής των πέντε γενιών Bronco από το 1966 έως το 1996.

Ταιριαστό είναι και το χρονοδιάγραμμα: Ο όμιλος Fiat-Chrysler θα παρουσιάσει το 2018 την επόμενη γενιά του Jeep Wrangler. Το εξαιρετικά επιτυχημένο στις ΗΠΑ Wrangler θα ήταν σαφώς ένας κύριος ανταγωνιστής του νέου Ford Bronco. Επίσης, στην Αυστραλία κυκλοφορούν ήδη οι πρώτες «κατασκοπευτικές» φωτογραφίες του νέου Bronco. Άλλωστε, εκεί εξελίσσεται το εκτός δρόμου μοντέλο με το ιστορικό όνομα ταυτόχρονα με την επόμενη γενιά του Ranger.