Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 13 Ιουλίου του 1954, φεύγει από τη ζωή μία από τις πιο αγαπημένες, δυναμικές και ταλαντούχες γυναίκες στην ιστορία, η Φρίντα Κάλο. Ο θάνατός της, όπως και η ζωγραφική της, «μετέφερε ένα μήνυμα πόνου».

Διαβάστε ακόμα: Σαν σήμερα, 12 Ιουνίου 1929 - Η Άννα Φρανκ γεννιέται και 13 χρόνια μετά αρχίζει να γράφει το ημερολόγιό της

Με αφορμή τον θάνατό της, ανατρέξαμε στο δικό της κρυφό ημερολόγιο, αλλά και μερικών ακόμη διάσημων προσωπικοτήτων, που χώρεσαν μέσα σε λίγες σελίδες όλη τους τη ζωή.  

Το οικείο αυτοπορτρέτο ενός καλλιτέχνη

Κάθε συναίσθημα της Φρίντα Κάλο αποτυπωνόταν στον καμβά και κάθε της αλήθεια γινόταν γνωστή πίσω από τις σελίδες που έγραφε. Η Μεξικάνα ζωγράφος Φρίντα Κάλο μετά το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή, ξεκίνησε να ζωγραφίζει ώστε να εικονογραφεί ιατρικά βιβλία, για να μπορεί να πληρώνει τα έξοδα των 35 επεμβάσεων στις οποίες επεβλήθη. Σύντομα, όμως, η καθήλωση και η μοναξιά την οδήγησαν στο να ζωγραφίσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA