Μενού
  • Α-
  • Α+

Με ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία τιμήθηκε ο Ελληνας συγγραφέας, Χρήστος Χωμενίδης με την επιτροπή να αναγνωρίζει το βιβλίο του «Νίκη» (εκδόσεις Πατάκη) ως ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της εποχής μας. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στον χώρο της λογοτεχνίας, το «Prix du Libre Europeen», (Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος). 

Ο 55χρονος συγγραφέας ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Η απονομή του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη ''Νίκη'' είναι μια Νίκη για την Ελλάδα. Μέσα από την τέχνη, η πατρίδα μας μπορεί να συστηθεί ξανά στον κόσμο. Την ώρα της μεγάλης αυτής δικαίωσης και χαράς, σκέφτομαι τη μάνα μου και τον πατέρα μου που αποτέλεσαν την πρώτη έμπνευση για τη ''Νίκη''. Σκέφτομαι τους δασκάλους που μού έδωσαν τα φώτα.

Σκέφτομαι τους αναγνώστες που με στηρίζουν σχεδόν τριάντα χρόνια τώρα. Ευχαριστώ την εκδότριά μου Άννα Πατάκη, που με εμψυχώνει με αδελφική αγάπη. Αγκαλιάζω τα πιο δικά μου πρόσωπα. Στέλνω ένα μεγάλο φιλί στους συνομήλικους της κόρης μου νέους αναγνώστες, μέσα από τους οποίους θα βγουν οι νέοι μας συγγραφείς. Ευχαριστώ πολύ!».

https://twitter.com/alexiaKefalas/status/1460248880453455876?ref_src=twsrc^tfw

Συγχαρητήρια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

H επιλογή του κ. Χωμενίδη και της «Νίκης» από την επιτροπή του Prix du Libre Europeen, χαιρετίστηκε ως μεγάλη τιμή για τα ελληνικά γράμματα. Χαρακτηριστική ήταν η ανάρτηση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έστειλε τα συγχαρητήριά του: «Με το Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος ο Χρήστος Χωμενίδης γράφει, ήδη, μία χρυσή σελίδα και στη δική του προσωπική Ιστορία ως συγγραφέας. Ως Πρωθυπουργός, ως πιστός αναγνώστης του και ως καλός φίλος, στέλνω στον Χρήστο τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1460307314951569410?ref_src=twsrc^tfw

Τον συγγραφέα συνεχάρη και ο πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Βαγγέλης Βενιζέλος: «Ο Χρήστος Χωμενίδης μας προσφέρει σήμερα τη μεγάλη χαρά της απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μυθιστορήματος στη ''Νίκη'' του. Θερμά συγχαρητήρια! Το άξιζε. Τιμά τα ελληνικά γράμματα. Η μεγάλη κοινότητα των αναγνωστών του βιβλίου ξέρει πόσα πολλά σημαίνει η νίκη της ''Νίκης''. Είμαι δε σίγουρος ότι ο Χρήστος Χωμενίδης προσλαμβάνει τη βράβευση αυτή όχι ως επιβεβαίωση αλλά ως πρόκληση που ανοίγεται μπροστά του σε διεθνές επίπεδο. Ως έμπνευση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA