ΒΙΒΛΙΟ
14/08/2022 05:10

Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Το νέο βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη με πρόλογο του Αλέξη Τσίπρα

Στο βιβλίο «η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Η δίνη της ακρίβειας, οι προειδοποιήσεις, οι προτάσεις για έξοδο», τον πρόλογο υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για τη θωράκιση της κοινωνίας και της Οικονομίας

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Το νέο βιβλίο του Νικόλα Φαραντούρη με πρόλογο του Αλέξη Τσίπρα
(Πηγή: Eurokinissi, Twitter)
Ανάγνωση:

Hταν προβλέψιμη η σφοδρότητα με την οποίαν εκδηλώθηκε η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα; Όπως υποστηρίζει στο νέο του βιβλίο ο καθηγητής Νικόλας Φαραντούρης, υπήρχαν όλες οι ενδείξεις και οι προειδοποιήσεις για δυσλειτουργίες στην αγορά ενέργειας, για λανθασμένες προτεραιότητες και έλλειψη προσανατολισμού στην ενεργειακή πολιτική που τελικά οδήγησαν στη μεγαλύτερη ενεργειακή κρίση των τελευταίων ετών στην χώρα μας. Στο βιβλίο «η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Η δίνη της ακρίβειας, οι προειδοποιήσεις, οι προτάσεις για έξοδο», τον πρόλογο του οποίου υπογράφει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζονται συγκεκριμένες προτάσεις για τη θωράκιση της κοινωνίας και της οικονομίας έναντι της ενεργειακής κρίσης, στο πλαίσιο «μιας νέας προοδευτικής πολιτικής ενέργειας που επιβάλλουν οι καιροί».

Διαβάστε ακόμη: Καρδίτσα: Με τα κατακάθια του καφέ θα ζεσταίνονται τον χειμώνα

Όπως υποστηρίζεται στο βιβλίο με τίτλο «Η ενεργειακή κρίση στην Ελλάδα: Η δίνη της ακρίβειας, οι προειδοποιήσεις, οι προτάσεις για έξοδο», το υψηλό ενεργειακό κόστος οφείλεται τόσο σε εξωγενείς όσο και σε ενδογενείς παράγοντες, που καθιστούν σήμερα την Ελλάδα αρνητική πρωταθλήτρια ακρίβειας στην Ευρώπη σε όλες τις επιμέρους ενεργειακές αγορές (ηλεκτρισμό, πετρελαιοειδών, φυσικού αερίου). Οι ενδογενείς παράγοντες προϋπάρχουν της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανίας και αναδεικνύουν σημαντικές παθογένειες στην οργάνωση (και στελέχωση) της ελληνικής ενεργειακής πολιτικής και την ανάγκη ανασχεδιασμού της σήμερα.

Ποιος είναι ο Νικόλας Φαραντούρης

Ο Νικόλας Φαραντούρης είναι Καθηγητής της Ευρωπαϊκής Έδρας Jcan Monnet Ευρωπαϊκό Δίκαιο Ανταγωνισμού, Ενέργειας και Μεταφορών και Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος MSc in Energy Strategy, Law & Economics στο Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί επί εικοσαετία ως δικηγόρος σε Αθήνα, Βρυξέλλες, Λονδίνο και Νέα Υόρκη. Είναι μέλος του Δ.Σ, Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών, Νομικός Σύμβουλος και υπηρεσιακός Πρόεδρος της ΔΕΠΑ Α.Ε και Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της EUROGAS, της ένωσης 45 ενεργειακών εταιρειών στην Ευρώπη. Είναι μέλος της Επιτροπής Ενέργειας της Ακαδημίας Αθηνών, καθώς και σύμβουλος του Προέδρου ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. σε θέματα Ενέργειας & Ανταγωνισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΒΙΒΛΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ