Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 56 ετών άφησε ο Βαγγέλης Κουτουλέας μετά από άνιση μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας απέραντη θλίψη στον κόσμο του ελληνικού βόλεϊ. Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18 Ιουλίου στις 18.00 στο κεντρικό νεκροταφείο Καλαμάτας. Γεννήθηκε στην Καλαμάτα, όπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο άθλημα φορώντας τη φανέλα του Μεσσηνιακού. Από εκεί και πέρα μετακόμισε στην Αθήνα και τον Παναθηναϊκό, ενώ ακολούθησαν ο Κτησιφώντας, ο Πανελλήνιος και ο Ιωνικός. Αφότου αποχώρησε από την ενεργό δράση ακολούθησε την προπονητική, εργαζόμενος τόσο εντός όσο και εκτός ελληνικών συνόρων. Αγάπησε ιδιαίτερα το μπιτς βόλεϊ, το οποίο υπηρέτησε τόσο ως παίκτης, αλλά και ως προπονητής.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Κουτουλέας

Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1966 στην Καλαμάτα και πέθανε στις 16 Ιουλίου 2022 σε νοσοκομείο της γενέτειρας του. Άφησε πίσω του δύο υπέροχες κόρες. Ξεκίνησε το βόλεϊ το 1982 στον Μεσσηνιακό όπου έμεινε μέχρι το 1989, χρονιά κατά την οποία πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Αγωνιζόταν στη θέση του κεντρικού αλλά μπορούσε να ανταποκριθεί άνετα και σε άλλες θέσεις όπως ακραίου και διαγωνίου. Στον Παναθηναϊκό έμεινε μέχρι το 1995. Τη σεζόν 1994-95 στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό. Ακολούθησε η συνεργασία του με τον Κτησιφώντα Παιανίας. Αγωνίστηκε επίσης στον Πανελλήνιο, στον Ιωνικό Νικαίας όπου έκλεισε την καριέρα του ως αθλητής.

Σαν προπονητής δούλεψε στον Ιωνικό, στη Γ.Ε.Μεσσηνίας και στον Π.Α.Ο.Κ., πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία και στην IBB Πολόνια με την οποία κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δύο Κύπελλα Αγγλίας έχοντας αθλητές μεγάλες φυσιογνωμίες όπως ο Βραζιλιάνος Τζίμπα. Εκτός από τη σάλα έγραψε ιστορία και στο μπιτς βόλεϊ. Με συμπαίκτη τον Πάνο Δημητρακάκο στέφθηκε πρωταθλητής Ελλάδας μ[ιτο 1998. Κατέχει και το σπάνιο ρεκόρ των έντεκα παρουσιών σε τελικούς με διαφορετικούς συμπαίκτες. Είχε πάνω απο 100 συμμετοχές σε διεθνή τουρνουά (FIVB, CEV, κλπ.), με πολλές καλές παρουσίες.

Προπονητικά η συνεργασία του με την κυπριακή ομοσπονδία ήταν η απαρχή για την αναγέννηση του κυπριακού μπιτς βόλεϊ με την ανάδειξη πολλών ταλέντων. Δίδαξε το μπιτς βόλεϊ σε φημισμένο αγγλικό κολλέγιο και πρόσφερε τις υπηρεσίες του για την δημιουργία προολυμπιακών ομάδων μπιτς βόλεϊ της Μεγάλης Βρετανίας. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης αποφάσισε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή σε όλα τα τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ αυτών και στο τουρνουά Masters που γίνεται στην Ξάνθη.

Το «αντίο» του Παναθηναϊκού

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο Παναθηναϊκός αποτίοντας φόρο τιμής στον παίκτη που τίμησε την πράσινη φανέλα από το 1989 ως το 1996. Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του ΠΑΟ αναφέρεται:

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε βολεϊμπολίστα του Συλλόγου Βαγγέλη Κουτουλέα. Ο Βαγγέλης Κουτουλέας γεννήθηκε στην Καλαμάτα και τα πρώτα του βήματα στο βόλεϊ τα έκανε με την ομάδα του Μεσσηνιακού. Στην συνέχεια ξεκίνησε μια σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό όπου τίμησε την πράσινη φανέλα από το 1989 ως το 1996 και είχε πολύ μεγάλη προσφορά. Εν συνεχεία αγωνίστηκε στον Κτησιφώντα, τον Πανελλήνιο, τον Ιωνικό όπου και έκλεισε την καριέρα του σαν αθλητής. Σαν προπονητής σάλας δούλεψε στον Ιωνικό, ΓΕΜ και ΠΑΟΚ, πριν ξενιτευτεί στην Αγγλία όπου με τις ομάδες του κέρδισε ένα πρωτάθλημα και δυο Κύπελλα Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ ήταν και τέσσερεις φορές φιναλίστ σε κύπελλο και πρωτάθλημα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA