Επιχειρούμε Μαζί
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Τι περιμένει το λιανεμπόριο από την παράταση των εκπτώσεων

Η παράταση των χειμερινών εκπτώσεων έως το τέλος Μαρτίου που ζητούσαν οι έμποροι, δόθηκε χθες από το υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο όσο η αγορά παραμένει κλειστή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και κυρίως όσες δεν διαθέτουν e-shop, δεν μπορούν να επωφεληθούν από τις επιπλέον μέρες της εκπτωτικής περιόδου.

Έτσι, οι εκπρόσωποι των εμπόρων εξέφρασαν μεν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι έγινε δεκτό το αίτημα τους -άλλωστε κατά την κανονική περίοδο των εκπτώσεων λειτούργησαν ουσιαστικά μόλις για 12 μέρες- ο προβληματισμός τους ωστόσο σχετικά με το πότε θα επαναλειτουργήσει η αγορά παραμένει έντονος.

«Εκείνο που έχει σημασία είναι να προλάβουμε μέσα στον Μάρτιο να ρευστοποιήσουμε τα αποθέματα των εμπορευμάτων της χειμερινής περιόδου που παραμένουν στα ράφια των καταστημάτων μας» τονίζουν στο insider.gr στελέχη της αγοράς. Με τον περσινό τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων να φτάνει περίπου τα 5 δισ. ευρώ, φέτος σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς τα έσοδα μέχρι τώρα δεν ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3,5 δισ. ευρώ απώλεια λοιπόν που θα είχε το λιανεμπόριο εάν οι εκπτώσεις ολοκληρώνονταν κανονικά την Κυριακή, οι επαγγελματίες ελπίζουν να περισώσουν ότι είναι δυνατό μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

 


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.